Två poäng efter stor dramatik

1 december 2017 21:15

I en jämn tillställning där Almtuna har sin bästa period i slutet av matchen som hade det mesta. Stor dramatik i tredje perioden som sedan avgörs med en riktig slumpuck och två sköna poäng med hem till Almtuna.


Vi får se en jämn första period i Södertälje där laget turas om att ha momentum i matchen. Halvvägs in i perioden så biter sig Almtuna fast i offensiv zon och Albin Lundin skickar in pucken från sidan och det blir kamp framför målvakter där Ludvig Nilsson kan stöta in lednings målet för Almtuna 1-0. Glädjen i bortalägret skulle dock bli kortvarig efter Jacob Svensson åkt ut två minuter slashing och Södertälje är skoningslösa i sitt vassa powerplay, 1-1 kommer efter att Victor Andersson snyggt styrt upp Lucas Carlssons skott i krysset. Inga större farligheter faller sedan i perioden och 1-1 efter period 1 där vi tyvärr fortfarande väntar på bussen med Almtuna supportrar som sitter fast i trafiken.

Med bortasupportrarna på plats bjuds vi på en ytterligare jämn period. Ytterligare en gång fick Almtuna känna på SSK's effektiva powerplay när laget bästa målskytt, norrmannen Thomas Valkvä Olsen fick sätta sitt elfte mål för säsongen och för första gången i matchen ledning till Södertälje. Förre Almtuna keepern George Sörensen fick sedan göra en fantastisk reflex räddning på en skott nära mål. Almtuna gör sedan en riktigt bra avslutning på perioden och biter sig fast. Södertälje drar på sig en utvisning men kommer inte åt pucken och Almtuna får spela med sex man och får ett par lägen innan klockan ringer och Almtuna får inleda tredjeperioden i numerärt överläge.

Tredje perioden börjar i powerplay för Almtuna men man får svårt att skapa några hetare chanser. Istället drar man på sig en utvisning med 16 sekunder kvar av utvisningen och powerplay chans för Södertälje, en spelform som varit lyckat ikväll. Men trots bra tryck i zon så gör AIS ett bra boxplay spel och klarar ut. Kort därefter Uppsala laget blivit fulltalliga kommer kvitteringen genom Jakob Ragnarsson som petar in en puck på pass ifrån Luke Pither, assist på Dahlström med. Dramatiken fortsätter sedan efter att båda lagen drar på sig en varsin utvisning som man klarar av trots bra tryck ifrån båda lägren. Fler mål skulle dock komma, med mindre än fem minuter kvar målar Södertäljes målskytt Valkvä Olsen för sitt andra mål för kvällen mitt i en Almtuna press. Almtuna fortsätter sedan trumma på och hålla i taktpinnen men tider rinner iväg. Med en och en halv minut kvar dock så sitter kvitteringen via Daniel Ljunggren och matchen går till förlängning.

Förlängning tog sedan slut innan det knappt hann börja via Victor Rollin Carlsson som lägger en puck på mål från blå som George Sörensen stöter rakt upp i luften och sedan ramlar ner innanfär nätet och två poäng hem till Almtuna och de tillresta supportrarna får jubla med laget och få en skön bussresa hem.

Almtuna Till Vår Död.