En poäng hem från Ö-vik

2 mars 2018 21:38

Almtuna gör en fin upphämtning i tredje perioden och matchens får sedan avgöras med straffdramatik när nio straffar för varje lag behövs för att skilja lagen åt. Almtuna får därmed vänta med att jubla för att vara klara för Svenska Spel Trophy.


Modo tar tag i spelet direkt från tekningen och trycker ner Almtuna under de första minuterna innan Almtuna får känna mer på pucken och börja skapa lägen. Då kommer även matchens första mål från hete Masi Marjmäki som gör sitt tredje mål på tre matcher efter att Albin Carlson skjutit från blå och Masi går på mål och forcerar in returen. Strax därefter kommer Modosvi hetaste chans i matchen när Jakob Ragnarsson missar pucken får Patrik Karlqvist ett halvt friläge men Gustav Lindström hinner hem bra får in en tackling och Karlqvist stöter in i Ljung. Men kvitteringen skall komma halvvägs in i perioden när nyss nämnde Karlqvist hittar Oscar Hedman med en fin passning och den sistnämnde gör inget misstag från slottet och sätter kvitteringen distinkt. Det fortsätter sedan lite slarv i egen zon från bortalaget när Modo även tar ledningen i matchen med 2-1 genom förre Almtuna spelare Marcus Oskarsson som får öppet mål efter att Arvid Ljung hamnat ur läge i en kaotisk situation. Det är fortsatt chansrikt i matchen och Gustav Lindström får kort därefter ett kanonläge mitt framför mål men räddning Erik Hanses. Modo vaskar sedan fram ett par lägen till innan perioden tar slut och rättvis ledning Modo skall sägas.ter

Vi får en mer avvaktande start på andra perioden och får vänta tills tredje minuten innan första chansen kommer när Viktor Hertzberg med fint driv i skridskoåkningen hittar Victor Rollin Carlsson som stöter den på mål men fin räddning Erik Hanses. Almtuna fortsätter skapa lägen och Alexander Bjurströn skapar ett läge på egen hand men bra plock av Hanses. 04.23 in i perioden så är det dags för matchens första utvisning och det drabbar Modo, här får man till trycket mot mål men Modo klarar ut. 08.23 är det dags för Almtunas första boxplay när Rollin Carlsson visas ut 2 min tripping och då smäller det efter mindre än en minut genom Patrik Karlqvist som är inblandad i mycket ikväll, nu efter ett fint handledsskott. Almtuna skapar sedan några halv chanser men tiden går och Modo tycks ha kontroll på händerlserna tills vi går till pausvila igen.

Almtuna får sedan den start man önskar när Jonathan Léman skjuter lägligt sitt första mål för säsongen för den defensive backen med ett hårt skott från blålinjen men bra täck framför Hanses. Viktor Hertzberg ska sedan kvittera strax därefter för Almtuna när målskytten Léman lämnar över pucken till Hertzberg som rundan mål och prickskjuter in 3-3 och underläget upphämtat. Här efter jämnas spelet ut och det är lägen åt båda håll och efter Tim Wahlgrens skott i ramen så är det händelsefattigt och tider går, förlängning väntar.

Albin Lundin har här en het dubbelchans precis i starten i en annars ovanligt chansfattig övertid.

I straffrundan behövs det nio straffomgångar innan Kristian Jakobsson avgör för Modos del. Santesson & Karlqvist hade tidigare satt två straffar för respektive lag men annars missar rakt igenom.

Almtuna får vänta med att bli klara för slutspelsserien där det behövs en poäng till för att säkra sin plats. Tar man den i Södertälje på söndag? Utmärkt läge med en söndagsutflykt till Södertälje och eventuellt fira en slutspelsplats.

Forza Tuna.