Hej Tony Mårtensson

16 februari 2021 16:05
Klubben

Vi tog ett snack efter att fönstret stängts med Tony Mårtensson som varit anställd på ledarsidan sedan januari.


Fönstret stängde igår och det alla sett är att Belov och Haag lämnade medan Eriksson, Sahlin, Andersson och Höglund kom in på slutet. Hur har ni resonerat kring det hela innan fönstret stängde?
- Belov hade en out i sitt kontrakt. Han har betytt massor för oss men när han nu får den här chansen att spela i ett lag som verkligen går för SHL så önskar vi honom stort lycka till. Haag har inte riktigt fått det att lossna poängmässigt i år och när Modo ställde en fråga så tyckte vi att det var ett bra läge att gå skillda vägar.

- När Haag lämnade så fick vi möjligheten att ta in Johan Eriksson som är en väldigt skicklig offensiv spelare vilket han redan visat på sina 2 matcher med 2+1.

- Sahlin kommer in och ersätter Hanses och visade direkt igår att han är en bra målvakt som kommer vinna matcher åt oss.

- Höglund och Andersson tar vi in för att få in lite mer rutin såhär i slutet av säsongen. Vi har haft lite problem med det offensiva spelet stundtals och med dom här rokaderna så tycker vi att vi adderat mer rutin och spets till laget.

Igår dressade ni 6 juniorer. 3 stycken 03:or, 2 stycken 02:or och 1 styck 01:a var ombytta och fick lite speltid. 4 av dessa har varit i Almtuna sedan hockeyskolan. Vad har du att säga om det?
- Almtuna har haft en bra ungdomsverksamhet i flera år och som nu börjar bära frukt. Vi har flera spännande juniorer som är nära att få chansen i A-laget. Dom som har fått visa upp sig i år har alla gjort det väldigt bra.

- Våra ungdomsledare ska vara väldigt stolta, för utan deras engagemang och driv att hjälpa våra juniorer hade vi inte kunnat ge så många chansen.

Status i övrigt i truppen? Åsell och Harlestam har varit borta på grund av skada till exempel - hur är prognoserna där?
- Åsell är på väg tillbaka men spelar troligtvis inte förrän nästa vecka. Harlestam ska undersökas vidare för att se om det kan bli aktuellt med mer spel längre fram.

Framöver nu då. Ni skrev nytt kontrakt med Norbäck och sedan tidigare hade Hanses, Berglund, Carenfelt och Harlestam kontrakt över nästa säsong om jag minns rätt. Kan vi räkna med att fler kontraktsförlängningar görs innan säsongens avslutning?
- Nästa steg är att kontraktera dom juniorer vi vill ge A-lags kontrakt. Fokus har varit på deadline fram till nu men nu börjar arbetet med nästa säsongs trupp mer intensivt.