Jesper Eliasson ansluter

4 oktober 2021 18:00
Herr

Han spelade hos oss säsongen 19/20 och nu är han tillbaka. Målvakten Jesper Eliasson från Färjestad namnges för Almtuna.


Almtuna och Färjestad har kommit överens om att juniorlandslagsmeriterade målvakten Jesper Eliasson 21 år skall vara namngiven för oss. Det innebär att han kan spela för båda föreningarna under säsongen. Han kommer att ansluta till oss i Almtuna snarast för att träna och spela matcher i Hockeyallsvenskan för oss med 45 på sin tröja.

Jesper spelade förra säsongen i EC Salsburg och ICEHL (Österike). Där hade han 91,6 i räddningsprocent på 13 spelade matcher i grundserien – i slutspelet landade han också på 91,6% på 4 spelade matcher. Färjestad tog till denna säsong in Jesper Eliasson och är sedan dem nyligen också värvade in Dominik Furch en av tre målvakter i Färjestad.

- Jesper är en målvakt med fin storlek. Han är tålmodig och har ett starkt positionsspel. Vidare är han skicklig på att förflytta sig stående och nere. Eliasson är proffsig och tävlar hårt. Det är med stor tillförsikt jag ser fram emot att samarbeta med honom igen, säger målvaktstränare Sebastian Jonsson.

Varmt välkommen tillbaka till Almtuna Jesper Eliasson