PRESSRELEASE Nyförvärv – Dansk landslagsmålvakt

19 april 2016 17:42

Almtuna IS och Sportchef Tobias Pehrsson presenterar första nyförvärvet på målvaktssidan: en Dansk landslagsmålvakt vid namn George Sörensen. George har signerat ett tvåårsavtal med Almtuna IS över säsongerna 2016-17 och 2017-18.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
”George har en otroligt stor potential och en internationell erfarenhet från såväl JVM spel som spel i Danska A-landslaget, där han gjort det med framgång. George är en stor talang som jag med tränarna har scoutat George väl både vad gäller person och kompetens samt utvecklingspotential och utifrån det lagt en plan för hur vi skall utveckla George på bästa möjliga sätt.”

George moderklubb är Herning, Danmark. George är född 1995 och fyller 21 år samt är 178 cm lång och väger 80 kg.
* George har under de senaste fyra säsongerna tillhört lag i den högsta Danska ligan och den gångna säsongen spelade George för Fredrikshavn White Hawks som slutade 3:a i ligan.
* George har meriter från U17 till U20 landslag där han representerat Danmark och stod i Junior VM säsongen 2014-2015.
* George har även hunnit med att representerat Danska A-landslaget i såväl fjol som i år den gångna säsongen (3 matcher 97,4 % i räddningsprocent).

Sportchef Pehrsson fortsätter:
”George signum är att han tävlar i alla moment och besitter en tävlingsinstinkt utöver det vanliga, vilket är ett spännande karaktärsdrag. George är ödmjuk och vill utvecklas för att bli bättre. Det är kul att få spelare som har en stark drivkraft att bli så bra som möjligt men som samtidigt bara ser möjligheter.” Målvaktstränare Henrik Törmä säger: ”George är en snabb, kvick och explosiv målvakt som är väldigt mobil i sitt spel och spelar med en bra känsla i spelet. George är reaktionssnabb och är väldigt bra med handskarna i spelet.” Vi i Almtuna IS är väldigt glada att kunna presentera ett nyförvärv på målvaktssidan!

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS