Almtuna fyra i tabellen

7 mars 2018 22:00

Almtuna slutar fyra i tabellen och får starta slutspelsserien med två poäng och gör därmed sin bästa säsong i Hockeyallsvenskan sedan den klassiska kvalserie säsong 2009/2010.


Almtuna håller sig pigga i inledningen och får utdelning redan knappt efter tre minuter när Alexander Bjurström hittas av Linus Rotbakken som knäpper dit den i bortre sidan av kassen med sitt andra mål i Almtuna tröjan. Vita Hästen jobbar sig in i matchen och bryter sig in på mål så Oscar Fröberg får trippa en Vita Hästen forward och 2 min på botbänken där Vita Hästen med seriens bästa powerplay får ett bra tryck mot Almtuna målet men Almtuna ordnar upp det. Almtuna ska också få en powerplay chans som inte blir särskilt lyckad innan Vita Hästen får sin kvittering sen i första efter ett snyggt handledsskott i krysset av Jonathan Tholander och lika inför andra perioden.

Vita Hästen öppnar perioden piggt och Almtuna tvingas till timeout efter två minuter. En timeout som ger effekt och AIS tar säkta mer säkert över matchen mer och mer och andra halvan så är det Almtuna som dominerar även om Hästen har sina uppstick med bland annat en fin soloräd av spelskicklige Marcus Eriksson. Almtuna har innan klarat av ytterligare ett numerärt underläge.

Almtuna startar tredje som man sluta andra och tvingar Hästen till enin timeout efter tre minuter efter detta jämnas perioden ut och det är jämnt på banan med chanser åt båda hållen. Almtuna får dessutom klarar av ytterligare ett numerärt underläge efter Victor Rollin Carlsson visats ut men det fina PP Hästen visat upp tidigare under serien lyser med sin frånvaro och Almtuna klarar det med råge. Det blir senare grinigt med mycket känslor på isen som renderar i en dubbelutvisning innan perioden är slut där Almtuna är klart för fjärdeplatsen.

Almtuna ska dessutom avgöra i förlängningen efter ett fint kombinationsspel av Almtunas poängkungar Victor Rollin Carlsson och Viktor Hertzberg sedan Victor hittar Hertzberg som fint rundar Pontus Sjögren i Vita hästens mål.

Publik: 2087

Mot nya framgångar.