Powerplaymål sänkte Almtuna

12 september 2020 17:35
Herr

Vita Hästen tog effektivt tillvara på sina numerära lägen ikväll - man var 50-procentiga och satte sina samtliga mål i spelformen. Matchen slutade 3-0 till hemmalaget.


Almtuna drar på sig två tidiga utvisningar och i det andra överläget för hemmalaget så kan Kim Johansson sätta 1-0 efter 04:47. Det är ett skott utifrån med trafik framför mål som sitter högt. Almtuna får sedan chansen att spela fem mot tre två gånger i drygt 40 sekunder och har en puck i ramen. men det står 1-0 efter första perioden där skotten är 6-5? Det rapporterades inga skott för Almtuna vilket inte stämmer.

Den andra perioden blir mållös men vi noterar ett skott i målramen för Vita Hästen efter 26:50. Almtuna hade en chans i numerärt överläge då drygt halva perioden var spelad. Vita hästen fick sedan chansen i spel fem mot tre under två minuter med knappt fyra minuter kvar av perioden men inga mål faller som sagt. Skotten är 16-11.

Hemmalaget drar på sig två utvisningar i den första delen av tredje perioden utan att Almtuna lyckas ta till vara på det. När sedan Vita Hästen får chansen i numerärt överläge så tar man till vara på det då Karl Pålhsson kan göra 2-0 efter 50:24.

Hemmalaget spelar över centrallinjen från vänster till höger och skott som går in bakom Hanses. Vita Hästen får sedan chansen i spel fyra mot tre och då kommer också 3-0 efter 53:54 genom Holmström. Det är näst intill en kopia på 2-0 målet som ger Holmström läget där han nyper till direkt. Skotten i perioden är 12-9.

-Jag tycker att fem mot fem är det ändå ett steg framåt jämfört mot senast. Vi tappar för mycket energi på att dom gör mål i powerplay ochatt vi inte tar till vara på våra chanser. Vi förlorar matchen i special teams idag, säger Robert Kimby och fortsätter:
-Ock så tycker jag att vi behöver jobba litegranna på att bli nogrannare i vart vi tappar puck och så vidare.

Nollade två matcher i rad nu?
-Absolut, men det är en process. Det kommer att hända alla lag titt som tätt. Jag tycker som sagt att vi har ett lite bättre spel fem mot fem idag än senast även om vi har mer i oss. Vi får fortsätta att jobba på dom grejerna. Det är en ny match nästa vecka, avslutar Robert Kimby.

Matchfakta

Highlights

Ev bilder kommer senare.