Forwarden David Karlström klar

18 maj 2020 09:28
Herr

Unge forwarden David Karlström är klar för Almtuna. David kommer från AIK där han förra säsongen fick pröva på HockeyAllsvenskan. Nu gör han sin bror Marcus sällskap i Almtuna.


Forwarden David Karlström 19 år 186 cm 85 kg och vänsterskytt med FoC Farsta som moderklubb är klar för spel i Almtuna. David har förutom spel i moderklubben FoC Farsta även spelat för Södertälje på U16-nivå samt i AIKs juniorverksamhet och fock dessutom vara med i HockeyAllsvenskan vid 10 tillfällen den gångna säsongen. Karlström har även representerat Sverige på U16- och U17-nivå.

David Karlström stod den gångna säsongen för 39 (18-21) poäng i SuperElit på 38 matcher och 2 (0-2) i HockeyAllsvenskan på 10 matcher. Nu gör alltså David sin storebror Marcus sällskap i Almtuna den kommande säsongen. Kontraktet är skrivet på 1 år.

- Det ska bli väldigt roligt att få spela, dra igång och tillhöra Almtuna. Det ska också bli väldigt spännande att få spela med brorsan, vi har aldrig spelat tillsammans förut så det ska bli väldigt kul, säger David Karlström.

-David är en spännande spelare med stor utvecklingspotential. Han är duktig med puck och kan göra saker på egen hand. Det ska bli kul att följa Davids utveckling i vinter. David är användbar både som center och ytterforward, säger Björn Danielsson.