Hedström lyfts upp i A-laget

16 maj 2019 10:15
Herr

Almtuna lyfter upp backen Emil Hedström från juniorerna i A-lagstruppen till den kommande säsongen. Emil är offensivt duktig och liknar i mångt och mycket Olle Alsing som ung.


Backen Emil Hedström 18 år 180 cm 75 kg och vänsterskytt med Bålsta som moderklubb har skrivit på ett A-lagskontrakt med Almtuna. Emil kom till Almtuna säsongen 17/18 och har spelat i J18-/J20-laget sedan dess. Hedström har framför allt spelat i vårt framgångsrika J18-lag och den gångna säsongen stod han för 15 (2-13) poäng på 22 matcher i J18 Elit, 3 (1-2) poäng på 7 matcher i J18 Allsvenskan samt 1 (0-1) poäng på 6 matcher i J20-laget.

-Emil Hedström påminner väldigt mycket om Olle Alsing i sina unga dagar. Duktig med pucken och offensivt duktig på att sätta igång spelet men även på att transportera pucken. Han liknar som sagt Olle väldigt mycket i spelet ute på isen och det bådar gott inför framtiden, säger Martin Gudmundsson som är glad över att han stannar trots att andra klubbar varit och ryckt i honom till sina juniorverksamheter.

-De känns jättekul att man får chansen i A-laget och att få skriva sitt första A-lags kontrakt, nu gäller de att träna extra hårt i sommar för att kunna ta en plats i laget, säger Emil Hedström.