Hallå där Oskar Asplund

27 april 2021 22:10
Herr

Vi fick tag i Oskar Asplund borta i Frisco, Texas där U18-VM spelas några timmar innan nattens match mot Kanada och ställde några snabba frågor.


Hej Oskar. Hur är läget där borta?
-Det har varit en bra första vecka här i USA och jag tror att det bara kommer att bli bättre nu när turneringen är igång.

VM Premiär mot Belarus häromdagen. Berätta lite om hur det kändes?
-Premiären mot Belarus var en rolig match att kicka igång turneringen på med en 5-1 vinst. Det är klart att det kändes pirrigt innan matchen men när matchen väl är igång så är det bara och köra.

Vilken roll har du på din backplats? En defensiv, offensiv eller allround roll?
- Min roll i laget är väl allround skulle jag säga. Jag hoppar in lite här och där med olika spelare och försöker att spela mitt spel. Ibland får jag tid i boxplay också.

Hur ser "vardagen" ut mellan matcherna? Sitter ni i en "bubbla" och hur får du tiden att gå?
-Vardagen här är mycket egentid på hotellrummet. Förutom träning och mattider så har vi max en timme om dagen då vi får vara på parkeringen eller på poolområdet på hotellet. Resten av tiden spenderas på rummet och där har jag mitt playstation med mig. Så det blir några timmar där för att fördriva tid på roligaste sätt.

Delar du rum med någon?
-Ja jag delar rum med Simon Aho.

Nu väntar Kanada (I natt 03:00 Svensk tid). Kanske en lite tuffare uppgift än Belarus. Hur tror du det går då?
-Ja Kanada idag och jag tror på en fartfylld jämn match som kan sluta hur som helst. Kanada har många skickliga spelare så det gäller att vi stänger ner dom på ett bra sätt.Gör vi det samtidigt som vi spelar efter vår spelidé så tror jag på vinst.

Tack Oskar och "break a leg".