Målvakten Daniel Rosengren klar

14 juni 2019 09:00
Herr

Unge målvakten Daniel Rosengren är klar för spel i Almtuna. Daniel som kommer från Stockholmstrakten från början är en talangfull och placeringssäker målvakt.


Målvakten Daniel Rosengren 19 år 187 cm 90 kg, vänsterplock är klar för Almtuna. Daniel har Vallentuna som moderklubb och fostrats i deras juniorverksamhet innan Djurgården tog honom till sin juniorverksamhet och den gångna säsongen har han tillhört Kallinge/Ronneby där han på 11 matcher hade 91,5% - dessutom fick han hoppa in i en match för Karlskrona då de gjorde målvaktsbyte mot Västerås efter drygt 6 minuters spel och hade då 96,4% och släppte bara en puck bakom sig i mål.

14/15 representerade Rosengren också Stockholm Nord i TV-Pucken och hade bäst räddningsprocent i turneringen med sina 96,2%.17/18 hade Daniel också bäst räddningsprocent i J20 SuperElit Norra med 91,8%.

-Det känns fantastiskt roligt att komma till Almtuna. Jag har alltid spelat mot dom i min ungdom och jag har alltid tyckt om att spela i Gränbyhallen. Sedan känns det roligt att ha så nära hem som jag har och samtidigt har jag några kompisar i laget, säger Daniel Rosengren.

-Daniel Rosengren är en lugn, trygg och ödmjuk kille. På isen är han en talangfull målvakt som spelar med en enkelhet i sitt spel efter en tydlig spelidé, säger Almtunas målvaktstränare Sebastian Jonsson och fortsätter:
-Daniel är skicklig på att förflytta sig snabbt med bra balans i syfte att hitta den mest gynnsamma positionen att täcka målet maximalt för att kunna rädda pucken på ett säkert och kontrollerat sätt med stor marginal.

-Daniel har en hög kapacitet och tävlar varje dag. Det ska bli roligt att få jobba tillsammans med honom, avslutar Sebastian Jonsson.