Svenska Spel
Almtuna IS

Ispremiären avklarad i en välfylld B-hall - stort tack till alla som kom!

Publicerad: 2017-08-07 09:09

På lördagseftermiddagen var det dags för årets trupp att gå på is - en trupp som i år består ungefär till hälften av nyförvärv. Almtuna hade bjudit in allmänheten att komma och titta på säsongens första skridskoskär. Över 200 personer tog chansen att komma och kolla på de nya spelarna och gamla bekanta. Många i publiken uttryckte stort intresse för att få en första glimt av våra transatlanter Vallorani och Pither.

 I omklädningsrummet, före ispremiären, gick tränare Ragnarsson igenom upplägget för dagens pass samtidigt som en hel del spelare tampades med att få nya skridskor och övrig utrustning att sitta som den ska - vissa spelare med större möda och större besvär, t ex #30 Ljung (drygt 190 cm lång och knappa 100 kg) som mer eller mindre fastnade i den nytilldelade Almtunatröjan iförd det dagsfärska överkroppsskyddet (kombinatet).

Klockan 14:00 inleddes passet med en ca: 10 minuter lång uppvärmning i bägge zonerna, därefter drog halva truppen på sig svarta tröjor och man spelade en internmatch om 2 perioder.

-”En relativt fartfylld första period”, utryckte speakern för dagen, Magnus Calland (försäljningschef i  klubben) i pausen. Det märktes tydligt att grabbarna var sugna på att åka skridskor.  Svarta laget tog ledningen genom Albin Carlsson i sitt första anfall redan någon sekund efter att pucken släppts. Strax innan perioden var över smällde Oscar Milton in en kvittering för röda laget från slottet. I andra perioden återtog svarta laget ledning efter mål av Erik Flood men en snabb replik kom från Rollin-Carlsson och internmatchen slutade 2-2.

Efter den jämna tillställningen fortsatte ispremiären med utlovade ”skills-tävlingar” där svart och rött lag tävlade mot varandra. Grenarna som erbjöds publiken var: snabbast runt rinken, teknikbana, prickskytte och straffläggning. För att visa vem som är snabbast, vem som har bäst teknik, vem är lagets straffkung och vem är AIS ”sniper”.

Då sista straffen var lagd öppnades båsdörrarna upp för publiken för att de som hade med sig skridskor och hjälm skulle ges tillfälle att åka med laget. En mindre invasion av isen genomfördes av rödklädda ungdomslagspelare som ville träffa sina förebilder. Trots en hel del värkande fötter av nya skridskor bland A-lagsspelarna så var det svårt att lämna isen och gå från den massiva uppvaktningen. Men efter nästan en timmes friåkning för ungdomslirarna tillsammans med idolerna tömdes isen och Almtuna IS bjöd publiken på förtäring i Erlandsson-Lounge i A-hallen.

Avslutningsvis fick alla intresserade möjlighet att mingla med seniorspelarna i nyrenoverade omklädningsrummet och spelarna gavs möjlighet att träna på sitt autografskrivande.

Dagen var en trevlig och uppskattad tillställning som lockade fyllda läktare i kyliga B-hallen denna augustidag. Stort tack till alla som kom till Gränby ishallar – det blev en toppendag!

Nu har laget veckan på sig att hitta varandra innan första träningsmatchen mot Djurgårdens IF i Gimohallen nu på fredag kl 19:00.

 
Webbredaktionen
Kristian Berger
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB