PRESSRELEASE: AIS signerar en spännande back med hög potential.

26 april 2017 12:05

Almtuna IS kan idag presentera ännu ett nyförvärv och en spelarrekrytering från det egna ledet, det är backen Jakob Ragnarsson född 1999. Jakob har varit i Almtuna IS Elitorganisation på Hockeygymnasiet och i Juniorlaget under de senaste två säsongerna. Jakobs avtal med Almtuna IS är på två säsonger, 2017-18 och 2018-19.


”Jag är glad över att landat med Jakob som nyförvärv till vårt lagbygge. Jakob är en modern spelare med moderna kvalitéer. Jag tycker Jakobs styrkor sitter i det mogna spelet med stora marginaler, en spelare som gör sig bättre på seniornivå än junior.”

Jakob är en Östervåla fostrad ishockeyspelare från början, vilket är hans moderklubb. När Jakob flyttade hem från USA, hamnade han i Björklinge och SK Iron, där han tillhörde det framgångsrika Team 99 laget. Jakob var från början forward, men kom i 13-14 års åldern fram till att bli back. Jakob valde efter U16 året att stanna hemma i Uppland och i Almtuna IS för att gå vårt Elitishockeygymnasie, som vi byggt upp under många år. Jakob har varit en bärande och ledande spelare i vår juniorverksamhet i två säsonger. Nu har Jakob utvecklats på ett sätt som gör att han signerat ett tvåårsavtal med Almtuna IS A-lag.

”Att lyfta upp Jakob och signera honom över två säsonger, stämmer väl in i vårt Arbetssätt och vår Filosofi för hur vi vill utveckla unga egna talanger och lyfta fram dem i vårt A-lag. Ännu ett kvitto på att den talangfabrik som vi vill uppfattas som, levererar spelare på kontinuerlig basis till A-laget. Men framförallt passar Jakob bra in på den profil vi vill ha i laget och han har gjort sig välförtjänt att få chansen, vilket vi i Almtuna IS är glada över.” Vi i Almtuna IS är tacksamma och glada att presentera Jakob in i laget och den resa vi är inne på!

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS