Torsk i målrik match

11 januari 2019 23:15
Herr

Modo kunde vända hem med en uddamåls seger i en målrik match ikväll. Almtuna startade riktigt bra och kanske skulle haft nått mer måls ledning inför andra perioden. Sedan vänder det och gästerna tar en trygg tremåls ledning innan Almtuna inte är så långt från att jaga ikapp på slutet.


Avvaktande spel till en början men så 02:13 kommer 0-1 Johnsson kommer fram och lägger in en backhand bakom Ljung. Men Almtuna svarar snabbt och 03:09 kan Mårtensson trycka in en retur framför mål. 09:58 får Modo chansen i powerplay och man skapar en riktigt bra chans innan man själva sen drar på sig en utvisning. När Almtuna sedan får spela med en man mer skapar man också en bra chans direkt. 13:00 kommer sedan 2-1 i överläget genom Hertzberg som skjuter upp pucken högt från höger sida.18:04 får Almtuna ny chans i powerplay men det ger inget mål. Skotten i perioden är 17-6 och det visar hur det sett ut.

Almtuna tar tag i taktpinnen i andra periodens inledning. Modo sticker dock upp sedan och sätter 2-2 24:03 genom Johnsson som styr in pucken på Enströms skott. Det är ett skott utifrån med trafik på mål. Gästerna får energi och chansen i powerplay och det smäller direkt då Karlkvist sätter 2-3 efter vunnen tekning. Almtuna kommer tillbaka direkt då Rotbakken får chansen i slottet 04:49 och sätter 3-3. Lite vilda västern innan det sedan lugnar ner sig på målfronten. 10:39 får Modo matchstraff efter en tackling upp mot huvudet på Ragnarsson. Båda lagen har varsitt friläge under de fem minuterna men några mål kommer inte. Istället kan Modo göra 3-4 genom Karlström från nära håll framför mål efter en briljant assist. Skotten är 13-10.

I tredje perioden får Modo tidigt in 3-5 från i princip ingen vinkel alls. Det är Björklund som från högra sidan får in pucken bakom Ljung efter 43:17. Gästerna går även ifrån till 3-6 efter 50:46 genom Karlkvist. Det är riktigt hockeygodis från Modo som snurrar upp Almtuna rejält och kan avsluta i öppet mål. Almtuna har ett powerplay strax efter men gästerna reder ut det och hoppet känns ute för Almtuna. Men då kliver Jakobs fram och sätter 4-6 efter 56:51 från positionen framför mål. Inte nog med det så direktskjuter Jakobs in 5-6 i powerplay 57:53 sedan gästerna varit för många på isen. Hemmalaget hinner skapa två bra chanser innan matchen är över för att kvittera trots att man sista minuten själva åkt på en utvisning för att ha varit för många på isen. Men även om en kvittering inte var så långt borta så reder Modo ut det hela och vinner med uddamålet. Skotten är 7-5 och totalt 37-21.

Martin Gudmundsson efter matchen