Larsson lyfts upp i A-laget

13 maj 2019 12:15
Herr

Almtuna lyfter upp Leon Larsson från juniorerna i A-lagstruppen till den kommande säsongen. Larsson testade på spel i A-laget den gånga säsongen då han vid 13 tillfällen fanns med när man spelade matcher i HockeyAllsvenskan.


Forwarden Leon Larsson 17 år 185 cm 85 kg och vänsterskytt med Almtuna som moderklubb har skrivit på ett A-lagskontrakt med Almtuna. Leon har förutom spel i Almtunas ungdoms-, junior- och A-lag även spelat i Wings ungdoms- och juniorverksamhet samt Leksands J18-lag. Den gångna säsongen så stod Larsson för 19 (9-10) poäng i J18 Elit på 18 matcher, 7 (4-3) poäng på 14 matcher i J18 Allsvenskan och 4 (1-3) poäng på 5 matcher i slutspelet.

-Det är inspirerande och det visar väl att man gjort något rätt i och med att man får ett A-lagskontrakt. Nu gäller det att fortsätta och jobba på och träna för att försöka ta en plats i laget, säger Leon Larsson.

-Leon Larsson har varit med och känt på A-laget vid 13 matcher säsongen som var och gjorde det bra. Förhoppningen är att han skall kunna ta nästa steg i sin utveckling nu. Leon är en powerforward som skall utnyttja sin storlek och fysik. Duktig skridskoåkare med bra värderingar i spelet - en powerforward ut i fingerspetsarna och tilltänkt som en hårt arbetande forward för oss i grund och botten, säger Martin Gudmundsson.