Svenska Spel
Almtuna IS

Inför: Almtuna - MODO

Publicerad: 2017-10-16 20:30

Almtuna reste sig hem stärka ifrån en fin 4-0 viktoria borta mot Troja/Ljungby på söndagskvällen. Och nu är det snabba kasst mellan matcherna vilket nog Almtuna är tacksamma över med tanke på den fina form man visat den senaste tiden där man inte förlorat alla tre poäng sedan omgång 3 borta mot tabellettan Timrå. MODO väntar på andra sidan isen i Gränbyhallen på tisdagskvällen. 

Ett Modo som efter en riktigt bra start där man låg i toppen börjat dala lite på slutet med bland annat två förluster på de två senaste matcherna mot Vita Hästen och nu senast i söndags mot Pantern med 4-2. Just nu ligger man på en åttondeplats strax ovanför strecket. Laget har en mycket stark offensiv som nu under starten erförts av Emil Molin med 12 poäng (6+6) som faktiskt gjort en match för Uppsala laget på lån ifrån Brynäs säsongen 13/14. Bakom finns ett flertal starka skyttar som Patrik Karlkvist 20 mål ifjol, Henrik Björklund 20 mål ifjol likaså Johan Eriksson 22 mål (Då i Tingsryd). Längst bak finns även en skicklig keeper i Erik Hanses som Uppsala publiken är väl bekantad med efter hans fina säsong i klubben 2013/2014.

 

Almtuna kommer ifrån en fin svit med poäng i sex raka matcher och senast 4-0 borta mot ett erkänt starkt hemmalag i Troja/Ljungby. Tog och hörde med Martin Gudmundsson om vad han hade att säga om segern i småland.

- En okej bortamatch där vi spelar defensivt och tar vara på de lägen som finns i matchen. Vi spelar en solid bortamatch hockey och väntar på att vi ska få våra lägen där vi utnyttjar chanserna på ett bra sätt.

Almtunas poängkung Fredrik Forsberg fyller i och ser fram emot matchen mot MODO.

- Vi går in med en bra känsla efter en riktigt bra bortamatch. Vi spelar det spel som vi vill göra och det ger inte Troja så mycket lägen. Ska bli otroligt kul att möta Modo hemma i Gränby och det kommer bli en bra match tror jag. Vi har en seger i ryggen och en riktigt bra stämning så vi tror på en fartfull match.

Två sviter bröts annars i fredags mot Björklöven, de raka trepoängarna samt att innan matcher så hade Almtuna vunnit alla matcher de gjort första målet i. Dags att skapa lite nya sviter och kanske ett förbättrat PP spel som man kan efterlysa, Powerplay tränare Martin Gudmundsson håller med om att det finns att förbättra där.

- PP finns det mer att hämta ur främst mot hotfullhet in mot mål, ta mer avslut och skapa på så sätt ett tryck och momentum i vårt PP. Då skapar vi oreda i motståndarnas box och därefter hittar vi lägen. Vi jobbar på det och killarna tillsammans med mig är inte nöjda vad vi åstakommit i från match 6-9 i PP.

 

Vad tror du om matchen imorgon mot MODO?

- Matchen mot Modo gäller det att vi är nollställda och fruktansvärt sugna på att spela hem 3 poäng på vår hemmaplan. Vara nogranna i spelet med puck och spela med en stor portion tålamod i matchen. Slå Modo i vår starka skridskoåkning och kamperna en mot en ute på plan ska vi vinna. Då har vi stora möjligheter att spela hem tre friska poäng.

 

Att uppmärksamma inför tisdagens match vill jag lyfta fram vår tredjkedja. En kedja som Martin Gudmundsson nämnde inför säsongen som seriens bästa tredjekedja och extremt jobbiga att möte. Man får nog ge Martin rätt efter kedjans framfart i serien. Fredrik Forsberg leder laget poäng och målliga med 6+2. Hans kedjekamrater Albin Lundin 3+4 och Ludvig Nilsson 1+5. Det kanske ännu mer anmärkningsvärda är kedjan Plus/Minus statistik där Fredrik leder hela serien liga med 11 plusmål och 0!!! minusmål. Ludvig Nilsson är delad tvåa i denna liga med 10 plus och 0 minus. Albin Lundin är fyra med 11 plus och 2 minus.

Tog mig frågan med Fredrik Forsberg vad som är hemligheten bakom kedjans succé 

- Finns ingen hemlighet skulle jag säga. Tycker att vi har gjort ett väldigt bra jobb i egen zon med att vara aggresiva på puckföraren och täckt en hel del skott. Vi försöker alltid spela enkelt och framåt och det leder till att vi inte är  i den egna zonen speciellt mycket. Vi har fått spela med varandra sen dag ett och det tror jag har varit en stor betydelse. Tycker att vi hittat varandra väldigt bra på isen och alla i kedjan krigar för varandra. Vi gör alltid ett hårt jobb och pushar på varandra innan och efter varje byte.

Vad har du att säga om dina kedje kamrater?

- Kan inte göra annat än att lyfta dem två och säga att det är otroligt kul att få spela med dem. Både är bra med spelet utan puck och speciellt med puck. Vinner mycket dueller ute på banan och är otroligt jobbiga att möta. Nu har jag den turen att slippa möte dem så mycket men dem är verkligen sköna att ha i sin line.

 

Inför morgondagens match byter Almtuna målvakt efter Oscar Fröberg stått de två senaste matcherna. Albin Carlsson är även tillbaka i laget efter sjukdom och ersätter Filip Andersson som sjundeback i laget.

Almtunas preliminära lineup:

-------------------------------------

#30 Arvid Ljung (#38Oscar Fröberg)

1:a

#5 Per Svensson – #16 Linus Rotbakken
97 David Vallorani – 90 Daniel Ljunggren – 19 William Quist

2:a

#66 Gustav Lindström – #71 Jacob Ragnarsson
#17 Oscar Milton – #15 Victor Rollin-Carlsson – #9 Luke Pither

3:e

#82 Jonathan Léman – #76 Erik Flood
#58 Fredrik Forsberg – #33 Albin Lundin – #10 Ludvig Nilsson

4:e

#2 Albin Carlsson

#80 John Dahlström – #18 Jacob Svensson – #21 Lucas Sandström

Extra: #91 Christian Blomqvist

 

Kom och spendera din tisdagskväll på bästa sätt med oss och se våra grabbar plocka tre poäng hemma mot MODO. Säkra din biljett nu.

Tillsammans Kämpar Vi För Uppsala Stad.

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB