Harlestam stannar i Almtuna

18 mars 2020 17:00
Herr

Centerforwaden Hampus Harlestam lånades in från Oskarshamn under den här säsongen. Nu är det klart att han stannar i Almtuna även fortsättningsvis.


Hampus Harlestam 26 år kom till Almtuna på lån i september. Efter en kort tids ”känna på varandra” så blev det klart att han skulle stanna säsongen ut hos oss. Oskarshamn värvade Harlestam från HockeyEttan när de fortfarande spelade i HockeyAllsvenskan och när de sedan tog steget upp i SHL så fick Almtuna alltså chansen att låna honom. Den första säsongen för Hampus på HockeyAllsvensk nivå har varit lyckosam och han har visat att han hör hemma på nivån med råge. På 35 matcher med Almtuna så har Hampus stått för 19 (11-8) poäng.

Nu är det alltså klart att Hampus Harlestam fortsätter i Almtuna och kontraktet är skrivet på 2 år.

- Jag trivdes jättebra när jag kom till Almtuna i höstas. Kände mig välkommen av hela föreningen och trivdes här. Jag tycker att jag fick en bra start på min första säsong i HockeyAllsvenskan i Almtuna och kände att när Almtuna var intresserade så ville jag fortsätta här de kommande två säsongerna, så jag är väldigt glad över att få stanna här, säger Hampus Harlestam.

-Hampus är en riktigt bra tvåvägscenter som har gjort en stark debutsäsong i klubben och blir en viktig pusselbit i lagbygget, säger Björn Danielsson.