Inför AIK

18 september 2021 18:45
Herr

Med mindre än en vecka kvar till seriestarten så spelas vår sista träningsmatch under försäsongen. Vi ställs för andra gången i träningsmatchandet mot AIK - det förra mötet vann vi med 4-2 på Ritorp.


Även om själva resultatet inte spelar så stor roll under försäsong så är det alltid skönare att vinna och så här nära inpå vill säkert lagen visa att man är redo för seriestarten också. Samtidigt som lagen nog inte vill dra på sig skador så tätt inpå seriestarten.

AIK har spelat sex träningsmatcher innan söndagens träningsmatch och har en tabellrad som säger: 6 1 0 0 1 4 13-18 4.

Den enda segern kom mot Södertälje som man slog tillbaka med 4-0 på bortaplan. Förlusterna har kommit mot Brynäs 2-4, Almtuna 2-4, Karlskoga 2-4 och 1-3 samt Väsby 2-3 efter straffar.

Vi kan nog räkna med att AIK vill putsa till sin försäsongs-statistik och så klart även ta revansch för förlusten mot oss på Ritorp.

I AIKs trupp återfinns Alexander Sahlin, Victor Aronsson, Alexander Deilert och Eric Norin som alla tidigare representerat Almtuna. 

Almtuna har spelat fem träningsmatcher så här långt och har en tabellrad som ger: 5 3 0 0 0 2 14-11 9.

Segrarna kom mot Södertälje 4-2, AIK 4-2 och Hudiksvall 1-0 medan förlusterna kommit mot Väsby 3-4 och Vita Hästen 2-3.

Sista träningsmatchen innan seriestart nu på söndag. Vad har ni fokuserat på i träningen efter förlusten mot Vita Hästen senast?
- Vi har fokuserat mycket på att tighta till situationerna så att vi får upp tempot i besluten, blir lite snabbare och rakare i spelet, säger Mattias Zackrisson.

Känner ni att ni ligger ungefär där ni vill ligga så här strax innan seriestarten?
- Ja vi är nöjda med var vi är som lag och hur vi formerar laget. Det känns verkligen som att vi är redo för en premiär om en knapp vecka. Det ska bli kul att få spela en sista träningsmatch innan seriespelet drar igång på allvar.

Matchen spelas i CIK-hallen, Knivsta med start 15:30.

Det är fortfarande restriktioner som gäller och man måste ha en förköpt biljett för att få komma in och se matchen på plats. Matchen sänds även på vår solidsportkanal för 89:-.

Sändningen hittar ni här.

Startuppställningen för Almtuna presenteras som vanligt på våra sociala kanaler under matchdagen.