Bytesaffär klar

22 januari 2022 14:59
Herr

En bytesaffär mellan oss och HV71 är klar. Marcus Karlström återvänder till oss i Almtuna samtidigt som Andreas Söderberg lämnar för HV71.


Marcus Karlström var en av våra bästa spelare förra säsongen. Han slutade trea i interna poängligan med 31 (4-27) poäng vilket gjorde honom eftertraktad på marknaden. Det blev HV71 som signade Marcus inför denna säsong och där har han hamnat längre ner i hierarkin med betydligt mindre speltid. På 32 matcher har han stått för 5 (0-5) poäng hos HV71.

Andreas Söderberg lånades in från Hudiksvall under två matcher förra säsongen och till denna säsong så signades han upp för spel hos oss. Andreas har på 33 matcher hos oss stått för 11 (3-8) poäng och varit en stabil pjäs defensivt sett samtidigt.

Nu är en bytesaffär med HV71 klar där Marcus Karlström återvänder till oss medan Andreas Söderberg går i motsatt riktning.

- Marcus Karlström har vart en ledande back för oss dom två senaste säsongerna, vi får in en back som vet precis hur vi spelar samt blir en stor tillgång i spelet med puck samt i power play. Laget känner till Marcus så han kommer att smälta in i laget direkt. Andreas Söderberg har gjort ett grymt jobb bra för laget denna säsong både på och utanför isen. Stort lycka till önskar vi Andreas i HV71, säger Björn Danielsson.

Varmt välkommen tillbaka till oss i Almtuna Marcus Karlström och ett stort tack för dina insatser under tiden hos oss Andreas Söderberg och lycka till i HV71.