Svenska Spel
Almtuna IS

Almtuna blir nollade på hemmaplan mot jumbon SSK

Publicerad: 2017-10-20 21:40

Almtuna var inte riktigt där idag och Södertälje gör en bra bortamatch ska sägas och försvarar sig väl. Man är effektiva när chanserna ges och Almtuna har svårt att ta sig in på mål i det kompakta försvaret.

 

- Det var blött krut idag säger Marcus Ranarsson och får medhåll av Martin Gudmundsson . 

- Vi var inte farliga någonstans.

Period: 1

Perioden börjar böljande och spelet går fram och tillbaka men tendenser går allt mer åt SSK hållet som ser tyngre ut än Almtuna och man har svårt att komma in på mål. Man slarvar med passningarna och lägger de skott som kommer lätt i plocken på George Sörensen, där vi vet att han är reaktions snabb. Sex minuter in i perioden får Södertälje en två mot etta där Valkvä Olsen passar till Thom Flodqvist som sätter den tätt intill den bortre stolpen. Södertälje fortsätter sedan sin press men slarvar och tar två utvisningar i offensiv zon strax efter varandra. Almtuna har dock svårt att skapa något större tryck och Almtunas bäst chans i perioden kommer därefter genom William Quist lågt vis insidan av stolpen. Farten börjar sedan komma igång för Uppsala laget de sista minuterna och passningarna börjar sitta men man måste upp ett snäpp till andra.

 

Period: 2

Almtuna startar den andra perioden piggare men har fortfrande problem med att göra det svårt för Sörensen i SSK kassen, dåligt med skymningarna framför mål och man hamnar lätt ute i sarghörnen. Jakob Ragnarsson åker ut två minuter för hooking och SSK får rätt bra med tryck mot Ljung i Almtuna kassen men man reder ut stormen. David Vallorani får en bra läge framför kassen med får inte till skotten och Sörensen kan rädda ganska lätt. Södertälje avslutar sedan starkast och får lite tryck mot ett AIS som måste bli desperatare inför en stundande tredjeperiod. 

 

Period: 3

Det fortsätter vara lite bekvämt i Almtuna lägret och det skitiga jobbet görs inte riktigt. George fortsätter få fri sikt och av 33 skott man avlossa med södertälje kassen är det lätträknat vilka som var farliga. Södertälje fortsätter vara kompakta defensiva och sticker upp när chansen ges. Den kommer även efter lite slarvigt försvarsspel så får Fredric Weigel chansen i ett friläge och gör inget misstag 0-2 på tavlan och Almtuna känns tyvärr som ett slaget lag. Några fina inviduella prestationer men det sista delen fattas och oftast blir det inga farligheter.  Man tar en timeout och strax efter lämnar Arvid Ljung målet och man får ner pucken i offensiv zon fast man har svårt att få det där ordentliga trycket. 

 

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB