En jul och nyårshälsning från vår Ordförande

24 december 2017 07:00


Jag har nu varit ordförande i Almtuna IS i ca 6 månader. Mycket fokus har legat på de delar som berör vår elitverksamhet, organisation och ekonomi. I våras fattade svenska hockeyförbundet ett nytt beslut om kraven för elitlicens de närmsta åren. En viktig del i detta är att föreningar / idrotts AB tillsammans ska kunna visa ett positivt eget kapital på 1,5 miljoner 30/4 2018, för att succesivt öka till 4 miljoner under de närmaste åren.

Detta innebär att det nu är ännu tydligare att endast sportliga framgångar inte räcker för att få spela i Allsvenskan, SHL i framtiden. Blir då ambitionen om att nå SHL bara en dröm? Är skillnaderna framöver för stora med de pengar som Cmore avtalet ger SHL-klubbarna? Självklart finns det många skäl att tro det, men jag är ändå övertygad om att det går. Det viktigaste är att den nya arenan byggs och ger Almtuna helt andra möjligheter att skapa nya intäkter. Örebros resa från Allsvenskan till SHL med en modern Berhn arena är ett gott exempel på att det går. Vi behöver fortsatt starka partners från näringslivet som vill vara med på resan, bra ledarteam för A-laget med spelare som vill göra allt för att själva nå den drömmen. Vi behöver också en bra ungdomsverksamhet och ett hockeygymnasium som kan utbilda och utveckla framtida elitspelare. Drömmen kan då bli en verklighet. Ett starkt enat Uppsala kan göra den skillnaden.

Jag är så stolt över vad vårt herr A-lag under ledning av Ragge, Martin, Micce och Tommi lyckats åstadkomma under hösten. Ett lag som kämpar och visar vad en stark grupp tillsammans kan åstadkomma även med små resurser. Jag hoppas så innerligt att de får fortsatta framgångar efter jul och nyår och belöning för sitt slit. Almtuna är ju också så mycket mer än sitt A-lag. Vi har under Robert Press ansvar och ledarskap fantastiska ungdomslag, vi har ett damlag som kämpar tappert trots motgångar. Vi har ett J18 som tar sig till Allsvenskan efter jul och ett U16 som slår alla rekord. Jag hoppas och tror vi har ett J20 som skall kvala senare i vår på vägen mot superelit. Vi har också framförallt massa föräldrar, ledare och värdar som ställer upp i vått och torrt för Almtuna IS . Vi har våra hängivna fans i Almtuna Red Lions. Utan alla er ingen förening. Ett varmt tack för ert engagemang och stöd.

En god jul och gott nytt år.

/

Niclas Fröberg

Ordförande

Almtuna IS.