Svenska Spel
Almtuna IS

PRESSRELEASE: AIS tränarkonstellation kommande säsong är klar

Publicerad: 2017-03-23 09:35

Idag kan Almtuna IS gå ut med tränarkonstellationen för kommande säsong. Det kommer att bli ett delat tränarskap med tydlig roll- och ansvarsfördelning. Säsongen 2017-18 tränarkonstellation kommer se ut som följande.


Marcus Ragnarsson har sedan tidigare avtal som tränare för Almtuna IS A-lag. Nu kan klubben även meddela att man är överrens med Martin Gudmundsson över kommande säsong. Martins kontrakt är skrivit på 1 + 1 säsong, vilket innebär att avtalet kan avslutas från AIS sida efter år 1.

Under den gångna säsongen och slutdelen av säsongen när klubben lyfte in Martin Gudmundsson i A-laget tillsammans med Markus, skapades en bra och tydlig arbetsfördelning vilket utvecklade laget. En arbetsfördelning som klubben satt utifrån att få varje tränare att växa i sitt ledarskap och inom sina arbetsuppgifter. Båda ledarna utvecklades och det känns helt rätt att fortsätta på den inslagna vägen.

Martin Gudmundsson säger:
”Jättekul och positivt att jag får vara en del av A-laget och även en del i Hockeygymnasiet tillsammans med Marcus och Tobias. Att jobba med unga talanger är något jag brinner för.”


Sportchef Tobias Pehrsson avslutar:
”Jag tror på ett delat ledarskap där vi får ut så mycket som möjligt av bägge tränarna. Att utveckla bägge tränarna i god dialog med mig och Klubbchefen är något jag ser som viktigt. Att jobba tillsammans är en viktig del för föreningen in i framtiden. ”

”Roll- och arbetsfördelningen kommer att se ut som följande, Markus fokuserar i huvudsak på försvarsspelet, arbetet med video, boxplay och backarna. Medan Martin fokuserar i huvudsak på anfallsspelet, isträningar, powerplay och forwards.”


Vi ser fram emot en ny säsong och ett hårt jobb!


TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS

 
Webbredaktionen
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB