PRESSRELEASE: Nyförvärv – ännu en ”Hemvändare” klar för Almtuna IS

12 maj 2016 05:45

Almtuna IS med Sportchef Tobias Pehrsson i spetsen presenterar ett starkt nyförvärv och ytterligare en ”hemvändare”, Almtunafostrade Ludwig Blomstrand. Ludwig som under de senast tre säsongerna tillhört NHL-organisationen Vancouver Canucks, har nu valt att signera ett tvåårsavtal med Almtuna IS över säsongen 2016-17 och 2017-18.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
”Ludwig är en spelare jag följt ända från ishockeyklass/ungdomsåren i Almtuna IS och känner till Ludwigs potential väldigt väl. Ludwig besitter kvaliteér vi har behov av i lagbygget främst med sin storlek, tyngd och kraft i spelet. Vilket ger laget en ytterligare dimension. Att jag med mina kollegor dessutom lyckats få hem ännu en Almtunafostrad hemvändare, med spetskompetens känns såklart väldigt positivt.”

Ludwig är född 1993 och fyller 23 år, är 186 cm lång och vikt om 92 kilo. Ludwig fostrades i Almtuna IS under ungdomsåren och bland annat genomgick Ishockeyklass utbildningen i Uppsala. Under säsong 2012-13 fick Ludwig möjligheten att representera Djurgården IF i Hockeyallsvenskan, men mitt i säsongen flyttade Ludwig hem till Almtuna IS. Under säsongen 2012-13 gjorde Ludwig 19 poäng på endast 30 spelade matcher och var en stark bidragande orsak till att Almtuna IS lyckades behålla det Hockeyallsvenska kontraktet. Därefter signerade Ludwig ett kontrakt med NHL-klubben Vancouver Canucks, där han samma säsong 2012-13 avslutade säsongen i AHL och Chicago Wolves. Säsongen 2013-14 startade Ludwig säsongen i AHL med laget Utica Comets. Därefter har Ludwig haft en ledande roll i ECHL-laget Kalamazoo Wings, med 45 poäng på 53 spelade matcher säsonge2014-15. Vilket Ludwig följde upp den gångna säsongen 2015-16, med att göra 63 poäng på 71 spelade matcher. Men nu har Ludwig alltså valt att vända hem till Uppsala och Almtuna IS där han signerat ett tvåårsavtal med Almtuna IS och ansluta sig till den resa som är påbörjad i Uppsala.

Pehrsson fortsätter:
”Att Ludwig valt att vända hem till den verksamhet som jag presenterat med: en tydlig strategi i Lagbygget, satsning på den sportsliga utbildningsplattformen och en individuell utvecklingsplan känns väldigt positivt. Jag kan se Ludwigs styrkor som en viktig del i vårt lagbygge in i framtiden. Samtidigt har jag tillsammans med mina kollegor satt en tydlig kravbild beträffande Ludwigs utvecklingspotential, vilket skall ta honom och laget mot nästa nivå.” Vi i Almtuna IS är väldigt glada att kunna presentera denna ”hemvändare” och meriterade forward Ludwig Blomstrand – välkommen hem Ludwig!

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS