August Skiöld - Nyförvärv till J20 laget

29 juni 2022 12:00
Junior

August Skiöld är i grunden en Stockholmskille som valde att flytta till Leksand inför gymnasiet. Där har han under tre år utvecklats i deras juniorlag. Förra året var han dessutom utlånad en period till Strömsbro för spel i Hockeyettan.


Backen August Skiöld 19 år med SDE HF som moderklubb är klar för spel i vårt J20-lag den kommande säsongen. Förutom spel i moderklubben så har August även representerat IFK Täby HC och Leksands IF på junorsidan samt Strömsbro i Hockeyettan.

August är en stor stabil pjäs på backplats med sina 197 cm och 110 kg. Den senaste säsongen så stod han för 5 (1-4) poäng totalt i Leksands J20 Nationell lag på 28 matcher samt 1 (1-0) poäng på 13 matcher i Hockeyettan med Strömsbro.

- I August får vi precis det vi sökte. En stor och rejäl back med koll på sitt defensiva spel. August har ingenting emot när det hettar till och han kommer komplettera våra redan befintliga backar. Jag känner August sedan vår gemensamma tid i Täby HCs 03or så kan verkligen skriva under på att vi till den aggressiva spelstilen även får in en fantastiskt fin människa, säger Jimmy Anderström, sportchef junior.