Svenska Spel
Almtuna IS

Pressrelease: Tillsammans förstärker, anställer ytterligare en projektledare!

Publicerad: 2017-11-09 16:00

Almtuna IS anställer Aftab Husseini till integrationsprojektet Tillsammans.

Tillsammans har gått in i fas två och väljer därför att anställa spetskompetens som ska tillföra en ny syn och bredd på hela projektet och verksamheten.

 

Aftab Husseini är 37 år gammal och kom till Sverige som 23 åring. Han gjorde den farliga resan från Afghanistan som många fortsätter att göra än idag, en resa man inte gör för nöjes skull utan man gör för att man inte har något val. Att ta sig igenom nio länder utan vare sig färdmedel eller pengar är något han önskar ingen ska behöva göra. Aftab har bott och arbetat på flera ställen runt om i Sverige men har valt att göra sig hemmastadd här i Uppsala med halva sin familj. Den andra halvan bor i Pakistan i ett barnhem han tillsammans med sin svenska mamma öppnat för barn som lämnas bort eller står föräldralösa. De hjälper de som är ytterst utsatta, de som ingen vill erkänna att de ens existerar. Hans otroliga engagemang är något vi ser som en stor resurs och något vi i vill bygga vidare på både i Sverige och i Pakistan.

 

Aftab: Vi är medmänniskor, vi kan inte sitta och vänta på att saker ska ändras runt omkring oss utan vi måste ta tag i det själva. Vi jobbar för människors värde, vi ser inte ursprung, religion, utseende eller åsikter. Att jobba med Tillsammans ger mig möjligheten att handgripligen jobba med det jag andas och brinner för. Min vardag kretsar kring att hjälpa alla människor och jag tror att vi verkligen kan göra skillnad för ungdomarna. Jag hoppas även kunna ändra åsikterna hos dem som inte ser människan utan bara problematik. Vi startar ett Tillsammanståg, Odin och jag är konduktörer och hoppas att hela Uppsala vill hoppa på.

Jag har dock aldrig stått på ett par skridskor så det blir lite utav en utmaning i sig att få spela hockey och lära mig en ny idrott.

 

Odin: Att få in Aftab i projektet är ett otroligt lyft, vi får in en energi som jag inte rättmätigt kan beskriva med ord. Redan första gången jag träffade honom visste jag att han hade hjärtat på rätt ställe och började redan då smått hoppas på att han skulle vilja sluta upp med oss. Hans historia och erfarenheter ger oss en otrolig fördel i projektet en fördel man inte kan läsa sig till. Aftab har gjort mer för människor än vad jag skulle kunna drömma om och det ska bli en ära att få jobba tillsammans med honom.

 

Andreas: Känns fantastiskt kul att få in två drivna personer i projektet, Odin och Aftab kommer göra skillnad och vår förhoppning är att de skall göra stor skillnad för integrationen i Uppsala. Vi hälsar Aftab välkommen till Almtuna IS och Tillsammans.

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB