Villiam Haag till Almtuna

3 juni 2019 09:00
Herr

Idag kan vi med glädje meddela att Villiam Haag ansluter till Almtuna. Haag är en högerfattad forward som producerade 26 poäng i HockeyAllsvenskan förra säsongen. Han hade kontrakt med Pantern men nu blir det spel i Almtuna istället.


Forwarden Villiam Haag 25 år 186 cm 86 kg och högerskytt med Partille HK som moderklubb är klar för spel i Almtuna. Villiam har fostrats i Frölundas Ungdoms- och Juniorverksamhet samt har varit med i deras trupp vid 4 SHL-matcher. Han har även spelat i Muskegon Lumberjacks (USHL), Michigan State University NCCA, Vita Hästen och Pantern där han senast kommer ifrån.

Förra säsongen stod Haag för 26 (15-11) poäng i HockeyAllsvenskan med sitt Pantern. Men när Pantern drog sig ur HockeyAllsvenskan på grund av ekonomi så var han fri att lämna dom. Nu är han alltså klar för spel i Almtuna och kontraktet är på 2 år.

-Villiam Haag är en intensiv spelare som jobbar hårt i varje byte, en bra skridskoåkare och rightare med ett vasst skott, säger Niklas Sjölund och fortsätter:
-Senaste säsongen stod han för 15 mål i Panterns tröja och han har haft en bra utvecklingskurva senaste säsongerna. Han kommer med sin rutin från spel i HockeyAllsvenskan att bli en viktig offensiv kraft kommande vinter i Almtunas tröja.

-Det känns jättespännande. Tråkigt att det blev som det blev med Pantern men det är så det kan bli i den här branschen. Men samtidigt så öppnade det dörrar för något annat och en ny utveckling, säger Villiam Haag och fortsätter:
-Jag tycker det ska bli jättespännande och det känns som och låter som att det blir som en nystart för Almtuna i och med att det blev som det blev även där. Det ska bli jätteroligt och spännande med en ny utmaning.