Forward ansluter från USA

5 februari 2019 09:50
Herr

Ung talangfull Svensk centerforward plockas in resten av säsongen. Han har spelat i NAHL denna säsong och säsongen innan i J20 SuperElit samt HockeyAllsvenskan.


Centerforwarden Sebastian Frantz 20 år 180 cm 77 kg och högerfattad centerforward ansluter till Almtuna. Sebastian kommer senast från USA där han spelat med Odessa Jackalopes och Kenai River Brown Bears i NAHL. Han har Hedemora som moderklubb men har även spelat i Linköpings, Huddinges och Södertäljes ungdoms-/juniorverksamhet. Frantz spelade förra säsongen i Södertäljes juniorer och stod för 43 (20-23) poäng på 38 matcher. Han fick då även känna på HockeyAllsvenskan vid 8 grundseriematcher och hade då 1 assist samt +2 i plus/minus statistiken. Han fick även vara med under de 5 slutspelsserie matcherna. Efter säsongen valde han att lämna Södertälje för att prova på spel i USA.

Idag skrev han under kontraktet med Almtuna och det gäller säsongen ut. Sebastian kommer att spela med nummer 47 på sin tröja.

North American Hockey League (NAHL) är den näst högsta ligan i den amerikanska juniorishockey systemet efter United States Hockey League som är den högsta ligan. NAHL är exklusivt för ishockeyspelare som är mellan 16 och 20 år gamla.

-Vi känner att vi vill bredda truppen inför avslutningen av serien och Nichlas Falk som har haft honom i Södertälje vet vad han får i Sebastian. Han är en en pålitlig spelare med ett bra spelsinne, säger Björn Danielsson.