Per Svensson till Kloten, Schweiz

4 februari 2020 12:59
Herr

Lagkapten Per Svensson fortsätter sin karriär i Schweiz och serieledarna Kloten i landets andraliga NLB.


Backen Per Svensson kom till Almtuna säsongen 12/13 från Wings som ett relativt oprövat kort på HockeyAllsvensk nivå och har varit klubben trogen sedan dess. Under den resan har han utvecklats till en backgigant och de senaste säsongerna varit en ledande spelare. Per fick ta över kaptensbindeln till säsongen 17/18 och med sitt stabila backspel har han lett laget på bästa sätt och vuxit till en stor favorit bland fansen.

Per Svensson gick i främsta ledet och förlängde med Almtuna trots att man hade åkt ur HockeyAllsvenskan inför denna säsong. Men nu står det alltså klart att han lämnar Almtuna och Sverige för att fortsätta sin hockeykarriär i NLB klubben Kloten, Schweiz som tränas av tidigare Almtuna-spelaren och tränaren Per Hånberg.

Lagkapten Per Svensson spelar matchen mot Björklöven på onsdag innan han beger sig ner till sin nya klubb Kloten i Schweiz och vi hoppas att så många som möjligt tar sig till ishallen och mötet med Björklöven.

-Vi vill tacka Per för det han hittills gjort för föreningen. Det känns så klart inte roligt att sälja Per just nu men på grund av läget vi är ekonomiskt och att Kloten vill ha Per så känns det ändå bra att släppa Per till en så pass anrik klubb i Europa. Vi önskar Per stort lycka till med slutet på denna säsong, säger Niklas Sjölund.

Stort tack för dina - hittills - åtta säsonger och 390 matcher i Almtunas tröja och stort lycka till i Kloten resterande del av säsongen Per Svensson.

Bildgalleri Per Svensson,
Foto: Johnny Andersson