Johan Södergran lånas in

29 augusti 2020 21:30
Herr

Med stor glädje kan vi nu meddela att forwarden Johan Södergran - tidigare i Linköping - som är signad för Los Angeles Kings inleder säsongen i Almtuna.


Ett låneavtal med NHL-laget Los Angeles Kings gällande forwarden Johan Södergran är klart. Johan är Stockholmskille i grunden och har SDE som moderklubb och är en stor pjäs på 191 cm och 93 kg. Han tog klivet till Linköpings juniorverksamhet 2015/16 och sin debut i SHL fick han sedan uppleva med Linköping innan han signade för NHL-laget Los Angeles Kings. Säsongen 2018/19 stod Södergran för 13 (8-5) poäng på 42 matcher i SHL med Linköping. Den gångna säsongen åkte han över atlanten och spelade i AHL med Ontario Reign - det blev 48 matcher där och han stod för 7 (2-5) poäng. På sitt CV har Johan Södergran även spel i U16-, J19- och J20-landslaget.

Precis som med Gustav Lindström så blir det alltså i Almtuna han startar upp säsongen innan han i mitten av november ansluter till Los Angeles Kings camp.

-Johan Södergran är en stark genombrottsspelare som är duktig på att skydda pucken. En mönsterbrytare som skaffat sig mycket hårdhet förra säsongen i AHL. Han blir ett bra tillskott för laget och bidrar även med tyngd på forwardssidan, säger Björn Danielsson.