Inför Timrå - Träningsmatch

21 augusti 2018 18:45

I morgon är det dags för den första av två träningsmatcher i rad på två dagar hemma i Gränbyhallen. På onsdag väntar SHL-nykomlingen Timrå och på torsdag kommer Södertälje på besök.


SHL-nykomlingen Timrå har inlett träningsmatchandet med tre segrar av tre möjliga - Modo 5-4 efter straffar, Sheffield Steelers (England) 2-0 och 4-1. I laget hittar vi före detta Almtuna-spelare i form av Mattias Guter och Albin Carlson. Albin som ju lämnade Almtuna till denna säsong kommer dock inte till spel då han i den första träningsmatchen mot Modo skadade sin axel och kan om det vill sig illa bli borta från spel i upp till ett halvår. Den minnesgode kommer säkert ihåg att Albin fick samma start hos oss då han anslöt från Timrå för två säsonger sedan.

Almtuna har förlorat sina båda träningsmatcher - Djurgården 2-5 efter två sena mål och Västerås 1-2 efter straffar. Det fanns många positiva saker att ta med sig från Djurgårdsmatchen men däremot är man inte nöjd med hur det såg ut mot Västerås senast.

**Lyssna till tränare Marcus Ragnarsson inför onsdagens match:

**

Almtuna är kort om backar till de två matcherna denna vecka eftersom både Jacob Ragnarsson och Simon Johansson är med J20-landslaget mellan den 20-26 augusti. Man kommer därför till spel med sex backar mot Timrå. I mål blir det skifte så att Oscar Fröberg tar över ansvaret längst bak och på forwardsidan är det Fredrik Forsbergs tur att starta som 13:e forward.

Almtunas tänkta startuppställning mot Timrå:

38 Oscar Fröberg (88 Arvid Ljung)

53 Jesper Mångs - 6 Måns Hermansson
13 Tobias Liljendahl - Albin Lundin - 18 Jacob Svensson

5 Per Svensson - 8 Adam Thilander
28 Lucas Sandström - 9 Tony Mårtensson - 56 Alexander Lunsjö

82 Jonathan Léman - 47 Filip Andersson
17 Oscar Milton - 15 Victor Rollin-Carlsson - 27 Victor Hertzberg

51 Erik Santesson - 21 Oscar Pentler - 19 Ludvig Wallin

Extra: 58 Fredrik Forsberg

På Torsdag är det sedan dags för match mot Södertälje och i deras lag hittar vi före detta Almtunaspelarna George Sörensen, Alexander Sahlin, Marcus Oscarsson, Sebastian Höglund, Stefan Gråhns och Ludwig Blomstrand.

Södertälje har i skrivande stund mött Vita Hästen - förlust 0-3 och Västervik - förlust 2-4. Dessutom möter de i skrivande stund BIK Karlskoga.

Kan du inte se dessa två dagars matcher på plats så kan du följa dem ändå:

Matchen mot Timrå sänds av Cmore.

Matchen mot Södertälje sänds av SolidSport HÄR