Svenska Spel
Almtuna IS

Inför träningsmatchen mot Djurgården

Publicerad: 2017-08-10 15:49

Nu är det inte långt kvar till nedsläpp i försäsongens första träningsmatch. Djurgårdens IF står för motståndet. Coach Martin Gudmundsson berättar lite om  känslan i laget och förväntningar inför matchen.

Hur är "känslan" i laget?
 
- Känslan är god och positiv, drivna killar och ett härligt "go" så vi ser fram mot kommande träningar och matcher.
 
Hur många ispass har ni hunnit köra under veckan?
 
- Vi har hunnit köra 8 pass på is totalt, varav fem pass där vi har börjat lägga grunden för kommande säsong i försvarsspelet och spelet utan puck, som kommer bli A och O för att bli framgångsrik i vinter. 
  
DIF gick på is några dagar tidigare än er förra veckan; Tror du det kommer avspegla sig under matchen att de har några fler dagar skridskoåkning i benen?
 
- De är väldigt svårt att säga på försäsongen,  i vilken fas man ligger och hur hårt man har triggat den lokala åkningen på isen. 
  
Vad vill ni coacher ”extra mycket” att laget lyckas med under första träningsmatchen - något ni hunnit prata igenom senaste dagarna?
 
- Vi har pratat mycket om spelet utan puck. Hur vi agerar i egen zon, mittzon och anfallszon. Det vi vill se i matchen mot DIF är att vi ligger rätt i banan och göra det svårt för motståndarna att hitta spelvägar.

 ---

På fredagens kväll (11/8) klockan 19:00 släpps pucken. Via länken nedan kan du köpa din biljett till matchen i Gimo ishall:

https://billetto.se/en/e/almtuna-is-djurgarden-if-tickets-205004

Har du inte möjlighet att se matchen på plats finns möligheten att titta på livesändning via följande länk: https://play.staylive.se/almtunais

 

 
Webbredaktionen
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB