Inför: Almtuna - Troja/Ljungby

23 november 2017 20:00

Almtuna med andra hemma matchen på tre dagar jagar just det en tredje raka seger. Att det är täta giv mellan matcherna är säkert glatt välkommet efter den fina insatsen och tre poängen mot Leksand. Men ingen match är lätta i denna serie så gäller att nollställa sig och fokusera för fullt på ytterligarse en bra prestation mot Troja/Ljungby.

Foto: Johhny Andersson


Gästerna Troja, hemmahörandes i Ljungby Småland är i år nykomlingarna i Hockeyallsvenskan som man alltså är tillbaka i. För alla som följt ligan en längre tid vet att det är en klassisk klubb som har många säsongen på denna nivå. Man har även byggt en ny fin arena som stod klar 2015. Man satsade mycket på det lag som tog laget upp till Hockeyallsvenskan ifjol , kryddat med några etablerade spelare på denna nivå i Jesper Thörnberg och David Rundqvist med flera. Laget har dock haft en jobbig inledning av säsongen och efter 20 spelande omgångar så ligger man näst sist i serien, endast BIK Karlskoga har man bakom sig. Man haft problem med målskyttet där man gör exak 2 mål per match, då blir det en tuff upgift för försvaret och firma Robin Johansson/Johan Nielsen att ordna segrar till sitt lag. Powerplay spelet är ett till bevis på den trubbiga offensiv med 8.62 % och endast 5 gjorda mål i denna spelstil. Detta är ändå ett gäng som alltid jobbar hårt så gäller att Almtuna kan matcha energin och ha tålamod.

Almtuna har hittat ett vägvinnande spel igen med två raka trepoängare så ligger man på en sjunde plats, endast fem poäng upp till andraplatsen. Men samtidigt endast två ner utanför slutspelsplats. I matchen mot Leksand visade man upp ett fint försvarsspel där Oscar Fröberg som han själv uttryckte det fick mycket bra hjälp från sina försvarare.

Fem senaste matcherna mellan lagen.

Troja - Almtuna 0-4

Almtun - Troja 3-0

Troja - Almtuna 2-3

Almtuna - Troja 2-3

Troja - Almtuna 3-2

Almtuna har alltså vunnit de tre senaste matcherna och innan dess vann Troja två raka matcher 2013.

Poängliga topp Almtuna

Ludvig Nilsson 12 (4+8)

Victor Rollin Carlsson 11 (8+3)
Fredrik Forsberg 10 (7+3)

Poängtopp Troja/Ljungby

Tor Immo 10 (5+5)

David Rundqvist 10

Nikolai Meyer 9 (5+4)

Preliminär laguppställning Almtuna

Fröberg (Ljung)

Svensson - Rotbakken

Vallorani - Pither - Sandström

Flood - Lindström

Quist - Ljunggren - Svensson

Carlsson - Léman

Milton - Rollin Carlsson - Hertzberg

Forsberg - Lundin - Nilsson

Extra: Dahlström

Kom och hjälp till att försöka återskapa stämningen som var mot Leksand. Kom ihåg det fina erbjudande att gå två för en på ståplats. Ta med dig en vän, kollega eller familje medlem som du vill bjuda på hockey.

Forza Tuna.