Inför: AIK

19 december 2017 19:00

Serien har vänt och julen nalkas runt hörnet och likt hemmapremiären så är det nu AIK som står för motståndet och Almtuna har revansch att utkräva efter bortalaget hämtat alla tre poängen senast efter man gått ifrån till 0-4 innan AIS putsade till siffrorna till 2-4. Men mycket har hänt senast och just nu Almtuna seriens hetaste lag med fem raka segrar och vinst i sju av de åtta senaste matcherna.


Gästerna kommer senaste ifrån en 3-2 vinst efter förlängning hemma mot Pantern där Jens Jakobs avgjorde efter en fin soloprestation. Laget har varit ett varannan dag lag och har de senaste sex omgångarna vunnit varannan match och förlorat varannan medans man har fyra raka torsk på bortaplan. Man ligger idag på en åttondeplatsen precis ovanför strecket med 41 inspelade poäng, sju under Almtuna.

Hemmalaget har verkligen hittat formen nu innan jul och senast mot Tingsryd tog man lagets femte raka seger. Man är dessutom urstarka hemma i Gränby där man inte förlorat en match sen 31 Oktober mot Tingsryd med 1-4, här var Uppsala laget inne i en svacka och sänkte sedan just AIK borta innan hemmasviten börja med en fin prestation mot serieledarna Timrå innan man åkte på en tuff bortaturné i Småland som sluta med två torskar innan man vunnit sju av åtta matcher till dagens datum. En intressant sak att se mellan lagen är målskilladen där Almtuna står på -3 och 48 poäng och en tredjeplats medans AIK ligger åtta med plus nio och 41 poäng. Viktiga poäng som står på då Almtuna vid två poäng eller mer går förbi Leksand och upp på andraplatsen vilket betyder en plats i den Hockeyallsvenska finalen, smaka på den. Leksand förlorade nämligen igår mot Björklöven och Oskarshamn ligger två poäng bakom på fjärdeplatsen med en bättre målskillnad.

Senaste fem möten mellan lagen:

AIK - Almtuna 1-2

Almtuna - AIK 2-4

Almtuna - AIK 2-5

AIK - Almtuna 6-4

Almtuna - AIK 2-3

Poängliga Almtuna:

Ludvig Nilsson 17 (6+11)

Fredrik Forsberg 15 ( 10+5)

Victor Rollin Carlsson 13 (9+4)

Daniel Ljunggren 13 (9+4)

Jakob Ragnarsson 12 (4+8)

Poängliga AIK:

Eric Castonguay 23 (9+14)

Jesper Frödén 19 (10+9)

Anton Holm 18 (10+8)

Jens Jakobs 17 (9+8)

Christian Sandberg 17 (6+11)

In i truppen kommer Adam Boqvist på lån från Brynäs samt att Erik Santesson fortsätter hos oss i två matcher till. Gustav Lindström är på landslagsuppdrag och Lucas Sandström är avstängt medans William Quists skada håller honom borta och så även John Dahlström. Jacob Svensson är redo för spel igen efter sin skada.

Preliminär laguppställning:

Fröberg (Ljung)

Svensson - Rotbakken

Pither - Ljunggren - Santesson

Ragnarsson - Boqvist

Nilsson - Lundin - Forsberg

Carlson - Léman

Milton - Rollin Carlsson - Hertzberg

Flood

Blomqvist - Pentler - Svensson

Forza Tuna.