Inför: MODO - Almtuna

27 november 2017 19:00

Almtuna är ute på bortaturné igen efter föregående veckas två raka hemmamatcher. Man börjar med att åka norrut till Örnsköldsvik för att ta sig an MODO på deras hemmaplan för första gången denna säsong. I årets första möte hemma i Gränby gjorde Almtuna en riktigt bra prestation och besegrade Modo med 4-2.


Hemmalaget har haft en ojämn säsong där man pendlat mellan riktigt bra perioder och sämre. Man parkerar i dagsläget niondeplats på 30 poäng, fem pinnar bakom Almtuna. Intressant att nämna är att Modo är enda lag på den undre halvan som som sitter på plusstatistk vilket visar att man har haft något svårt att vinna jämna hockeymatcher. Man har ett flertal offensiva vapen i sin laguppställning och powerplayet är Hockeyallsvenskans näst bästa efter seriesuveränen i spelformen, Vita Hästen. I boxplay statistiken finner man sig på exakt det omvända som näst sist i serien på svaga 77.36 %. Man finns sig just nu i en ganska svag form.

Senaste fem omgångarna för MODO ser ut såhär.

Leksand - Modo 4-2

Modo - Björklöven 2-3

Troja/Ljungby - Modo 1-2 efter str

Södertälje - Modo 3-4 OT

Pantern - Modo 4-2

Almtuna kommer stärka ifrån tre raka segrar som gjort att man lyft i tabellen efter en tyngre period både resultat och spelmässigt. Senast segrade man hemma 3-2 mot Troja/Ljungby i en match som stundstals gav mer att önska. Men det är en styrka att kunna vinna dessa matcher med. Den så tidigare stabila defensiv laget haft har även börjat visas i laget två senaste matcher efter en rad matcher med många insläppta mål.

Almtunas fem senaste.

Oskarshamn - Almtuna 5-1

Västervik - Almtuna 5-1

BIK Karlskoga - Almtuna 4-6

Almtuna - Leksand 2-0

Almtuna - Troja/Ljungby 3-2

Laget fem senaste möten.

Almtuna - Modo 4-2

Almtuna - Modo 3-1

Almtuna -MODO 4-5

Modo - Almtuna 3-2

Modo - Almtuna 1-4

Almtuna får till morgondagens match tillbaka Jakob Ragnarsson i spel som likt tidigare får bilda backpar med kusinen Gustav Lindström. Arvid Ljung är tillbaka i kassen.

Arvid Ljung (Oscar Fröberg)

Per Svensson - Linus Rotbakken

David Vallorani - Luke Pither - Lucas Sandström

Ragnarsson - Lindström

Quist - Ljunggren - Svensson

Albin Carlsson - Jonathan Léman

Oscar Milton - Victor Rollin Carlsson - Viktor Hertzberg

Fredrik Forsberg - Albin Lundin - Ludvig Nilsson

Extra: John Dahlström

Forza Tuna.