Inför Kristianstad

29 mars 2019 20:20
Herr

Det blev förlust hemma senast mot Vita Hästen men det är bara att blicka framåt och mot nästa match som är på lördag borta mot Kristianstad. Det är jämnt krig om de två första platserna och varje poäng man kan ta är viktig. Inför lördagens match leder Almtuna tabellen men är bara 2 poäng före trean Kristianstad.


Kristianstad vann borta mot Tranås senast och skuggar toppduon Almtuna och Vita Hästen endast två poäng bakom. Lördagens hemmalag har endast spelat en match i sin hemmaborg så här långt och förlorade då med 2-3 mot Vita Hästen. På bortaplan har de två segrar och en förlust efter straffar. På förhand så målades just Kristianstad upp som den tuffaste utmanaren för de båda HockeyAllsvenska lagen av de flesta experterna och hittills motsvarar de detta om man ser till tabelläget.

Efter lördagens match är vi halvvägs in i kvalserien och varje poäng är som sagt otroligt viktig. Än så länge sitter Almtuna i förarsätet i tabellen men det kan ändras redan på lördag – en ny förlust och man passeras av Kristianstad – tar då dessutom Vita Hästen poäng samtidigt så halkar Almtuna ner ytterligare ett snäpp. Almtuna måste upp ett snäpp jämfört med det man presterade senast hemma mot Vita Hästen.

Topp fem Kristianstad:
Fredrik Hansson 4 (2-2)
Fredrik Lindblom 4 (2-2)
Johan Lundgren 3 (2-1)
Robin Sterner 3 (1-2)
Julius Selle Larsson 2 (1-1)

Målvakter: Joel Gistedt 90,24% GAA 1,97

Topp fem Almtuna:
Alexander Lunsjö 8 (3-5)
Jens Jakobs 6 (3-3)
Tobias Liljendahl 5 (3-2)
Jacob Svensson 5 (1-4)
Viktor Hertzberg 4 (2-2)

Målvakter: Oscar Fröberg 93,75% GAA 1,50; Arvid Ljung 94,64% GAA 1,51

Att special teams är viktigt såg vi om inte annat mot Vita Hästen där den spelformen blev avgörande till förmån för Norrköpingslaget. Almtuna drog i den matchen på sig alldeles för många numerära underlägen mot ett Vita Hästen som är erkänt skickligt lag i powerplay. Kristianstad är det lag som dragit på sig minst utvisningsminuter hittills i serien med 13 stycken 2 minuters utvisningar jämfört med Almtunas 19 stycken - varav hela sju stycken alltså kom mot Vita Hästen.

Powerplay:
Kristianstad 25,00% 4-1 (5:a)
Almtuna 29,41% 5-1 (3:a)

Boxplay:
Kristianstad 60,00% 1-4 (5:a)
Almtuna 73,33% 0-4 (2:a)

Almtuna tränade på fredagsförmiddagen och satte sig sedan på en buss ner mot Kristianstad. Samtliga spelare utom långtids skadade Jesper Mångs, Tobias Hage, William Wiå och avstängde Lucas Sandström. Laget offentliggörs en timme innan match.

Matchen sänds på Aftonbladet (SE HÄR) om man har premium medlemsap.

Ni som inte åker till Kristanstad för att stötta killarna på plats vet väl att ni kan följa matchen hos Latitude-59 på storbildsskärm tillsammans med andra supportrar?

Glöm inte att gå in på Facebooksidan för Latitude-59 - Tippa och vinn en plats i GULDSOFFAN för två personer. Inklusive mat.

Så här tävlar du: Dela inlägget - skriv ner slutresultatet (ordinarie speltid) samt i vilken minut första målet görs i kommentarsfältet senast kl. 16:00 på lördag.

Norrlands för 45kr (59kr) mellan 15-18 (endast i sportbaren)

Mat som serveras är: Pubmenyn... mer info på Latitunde-59 hemsida.

Boka ditt bord på Latitude-59: Tel. 018/249000 eller på deras hemsida.

Välkomna till Latitude-59