Svenska Spel
Almtuna IS

Almtuna föll mot ett effektivt Västervik

Publicerad: 2017-11-13 21:15

I en jämn förstaperiod där Almtuna fick hålla i pucken mer på grund av 6 minuter på botbänken för Västerviks spelare. Först var det Kalle Östman som åkte på 2+2 på en highsticking efter blodvite som Almtuna fick chansen. Man höll i pucken och passa bra men hade svårt att få tilll några riktigt heta avslut. Närmast är Victor Rollin Carlsson efter en fin diagonal pass men Jonas Fransson tar den säkert i sin plock. Istället efter slarv vid blå får Västervik ett friläge som bränns men det döms straffsslag som Victor Öhman tar hand om på ett effektivt sätt då han sätter 1-0 till Västerviks, hans första mål på två matcher efter att ha börjat säsongen skadad. Almtuna skulle få ytterligare en chans efter en fin prestation av Jonathan Léman som fintar bort sin spelare och drive mot kassen och avlossar ett skott där Victor Öhman åker ut för en crosschecking, även John Dahlström och Christopher Fish åker ut för roughing när det blir grinig framför kassen. Det här överläget har man ännu svårare att skapa något utan  Västervik slår enkelt ifrån sig gång efter gång och perioden slutar 1-0.

 

I den andra så visar Västervik hur det skall gå till i powerplay efter John Dahlström åkt ut två minuter efter ett slag mot Jonas Fransson när han blockerat pucken. Mindre än tjugo sekunder in så avlosar 1-0 skytten Victor Öhman bössan från blå och lagkapten i Västervik Dan Pettersson styr in 2-0 framför målet. Spelet jämnar sedan ut sig och det blir inte så mycket farligheter i matchen. Oscar Drugge åker ut 25:59 två minuter för interferance men fortsatt inget mål för Almtuna. Med sju minuter kvar av perioden så drar Jacob Svensson på sig Almtunas andra utvisning för matchen men denna gång lyckades man klara ut det. Västervik ledning med 2-0 efter två spelade perioder, i tredje så måste Almtuna utmana bättre för att ha en chans.

 

Tredje perioden liknar den vi fick se i Oskarshamn i lördags efter Victor Öhman satt sitt andra mål för kvällens så lyckades Jacob Svensson reducera  numerärt underläge på pass ifrån Ludvig Nilsson. Sedan får vi se ytterligare en match som glider Almtuna ur händerna och siffrorna rinner iväg med 4-1 genom Jacob Tenemyr på pass från Pierre Gustafsson som sedan själv sätte 5-1 efter bortalaget gått bort sig i defensiven när man jagade en ny reducering. Närmast detta var Ludvig Nilsson med en bra chans från nära håll med Jonas Fransson gör en bra match och släpper endast en puck förbi sig. Matchen slutar 5-1.

 

Nya tag på lördag mot BIK Karlskoga, jumbon som dock senast vann och ändrat om i sitt lag efter man släppt sina kanadensare Shane Owen och Jeff Hayes. 

 

Kom Igen Tuna.

 
Webbredaktionen
Niklas Skoglund
[email protected]
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB