Vår flickhockey växer

19 november 2018 00:20
Ungdom

Historia skrevs i helgen då vi hade två flicklag i seriespel samtidigt. Det är riktigt roligt och konstatera att fler och fler flickor vill spela hockey hos oss. Hockey är en kul sport för alla och vi är stolta att fler och fler upptäcker det och börjar spela med oss i Almtuna.


För första gången i klubbens historia hade vi idag, söndag, två flicklag i seriespel samtidigt. Det historiska ögonblicket inträffade c:a 12:20, då Björnliganlaget klev ut på isen för sin tredje match för dagen, samtidigt som FHL S-laget var mitt upp i sin första drabbning på Hedesundas isrink. Lite kuriosa kanske, men också ett bevis på att flickverksamheten växer.

I Tierp var humöret på topp och spelet såg mycket vägvinnande ut. Tjejerna har utvecklats mycket bara sedan förra tillfället i oktober. Fint passningsspel, bra fart och ett ökat mod i närkamperna. Tre matcher där vi kan konstatera att tjejerna hävdade sig mycket bra.

Från Hedesunda rapporteras också bra stämning i laget, mersmak på ishockeymatcher samt att föräldrar och suportrar på läktaren fick bevittna vissa av tjejernas första matcher och första mål, stora stunder!

Tusen tack för en bra helg!