Inför Västerås - Genrepet

13 september 2018 19:34

I morgon är det genrep inför seriestarten då Västerås kommer på besök till Gränbyhallen.


Serien närmar sig med stormsteg - på fredag i nästa vecka drar allvaret igång. Men först ska Almtuna genrepa mot Västerås som kommer på besök till Gränbyhallen i morgon.

Lagen möttes i Västerås i en tidig träningsmatch och Västerås vann med 2-1 efter straffar. I en match där Västerås kom ut som hungriga vargar och sköljde över Almtuna gång efter gång. Det var en insats från Almtunas sida som nog ingen var nöjd med där och då. Nu möts man alltså igen i en sista träningsmatch inför seriestarten - revansch för Almtuna denna gång?

Västerås har matchat flitigare än Almtuna under försäsongen. Man har deltagit i cuper bland annat och stött på så väl HockeyAllsvenska konkurrenter som lag från HockeyEttan. Nio matcher har man spelat och har en tabellrad som följer: 9 4 1 0 0 4 23-21 (+2) 14.

Segrarna för Västerås har kommit mot Köping, Arboga, Surahammar, Södertälje och så matchen mot Almtuna efter straffar. Förlusterna har kommit mot Tingsryd, Leksand, AIK och Södertälje. Förlusterna har också kommit på slutet då motståndet snäppats upp och man kommer med fyra förluster på de fem senaste matcherna. Räkna med att de är sugna på en vinst igen mot Almtuna även om just genrep ibland kan bli lite avvaktande/tama då ju seriens snart ska dra igång.

Almtuna har spelat 6 träningsmatcher så här långt och har tabellraden 6 2 0 0 1 3 16-19 (-3) 7.

Segrarna för Almtuna har kommit nu på slutet mot Pantern och Danska Rödövre. Förlusterna kom mot SHL-lagen Djurgården och Timrå samt seriekonkurenterna Södertälje plus mot Västerås efter straffar. Det har stundom sett bra ut men funnits en del att jobba på för laget - precis som det ska vara under en försäsong kanske. En intressant iakttagelse är att man spelade matcherna mot Timrå och Södertälje med mindre än 24 timmar mellan dom och mindre än 17 timmar emellan Pantern och Rödövre.

Almtuna kommer till spel utan Ragnarsson som krockade på träningen häromdagen och är skadad, Sandström som är avstängd samt Mårtensson som har småskavanker och får vila. Det finns ytterligare nått frågetecken men i nuläget så ser det ut så. Det bestämt att målvakterna kommer att dela på matchen och sedan blir det 6 backar samt 3 centrar och 4 ytterforwards-par.

Redaktionen fick några ord med tränare Martin Gudmundsson inför matchen nu på fredag.

Hur har det sett ut så här långt under försäsongen?
*- Sista två veckorna har varit bra. Innan dess har vi ju tränat hårdare än förra året och det har varit lite blandade resultat men också skeenden i träningsmatcherna. Det har gått lite för mycket upp och ner tycker vi,* säger Martin Gudmundsson och fortsätter:
- Men det kan ju bero lite på att vi har belastat dom hårdare under försäsongen också. Vi lättade upp det lite inför Danmarkstrippen vilket gav effekt. Sen har vi kunnat träna bra efter det också och börjar komma in mer i den träning som vi ska ha under säsongen och det har dom svarat bra på.

Vad har ni pratat om inför morgondagens match?
- Vi har lagt mycket fokus den här veckan på spelet utan puck och försvarsspelet. Förstöra för motståndaren och det vi vill se i morgon är att det sitter mer ryggradsmässigt, säger Martin Gudmundsson som också hoppas att killarna är lite mer på tå än sist man mötte Västerås,

Martin Gudmundsson utvecklar det med att man vill se att killarna tar ett stort ansvar med pucken, man har kanske bjudit på lite för mycket under matcherna i tränarnas ögon. Tränarna har tryckt på att vara noggranna med pucken ute på banan och ta med sig det tankesättet in i serien också. Att man inte bjuder på någonting där ute utan ska lagen göra något mot Almtuna så ska de göra det jäkligt bra för att få ut nått plus mot Almtuna.

Vara ett hårt arbetande och jobbigt lag att möta med andra ord - något man hört från många andra lag om Almtuna de senare åren (Redaktionens anm.)

Väl mött i Gränbyhallen i morgon.