Stor tung forward "vänder hem"

31 maj 2019 13:58
Herr

Vi kan nu meddela att en Almtuna-bördig forward som spelade i HockeyEttan Södra den gångna säsongen är klar för Almtuna. En storväxt rightskytt som under sin karriär snittat 0,84 poäng per match i HockeyEttan.


Forwarden Pontus Johansson 27 år 195 cm 94 kg och högerskytt är klar för spel i Almtuna. Pontus har Almtuna som moderklubb men tog tidigt steget vidare och har spelat i Vännäs juniorverksamhet, Björklöven (J20 SuperElit + Allsvenskan 4 matcher), Timrå (J20 SuperElit + 1 match i SHL), Sioux City Munsketeers USHL, Vännäs Div. 1, Kiruna IF Div 1 och senaste två säsongerna i Vimmerby Div. 1. Pontus har även 4 matcher för Sveriges U19-landslag på sitt CV. Kontraktet med Almtuna är på 1 år.

På HockeyEttan nivå har Pontus Johansson totalt svarat för 192 (78-114) poäng på 228 matcher samt i kval mot HockeyAllsvenskan svarat för 14 (4-10) på 14 matcher. Den senaste säsongen i Vimmerby och HockeyEttan Södras grundserie så stod Pontus för 6 (3-3) poäng på 16 matcher - i Allettan Södra 11 (4-7) poäng på 15 matcher och i playoff mot HockeyAllsvenskan 9 (3-6) poäng på 8 matcher.

-Pontus är en hårt jobbande forward med 7 års erfarenhet från HockeyEttan Han är en storvuxen allround forward som spelar för laget i alla lägen. En rightskytt som det ska bli spännande att följa när han nu vänder tillbaka till sin moderklubb Almtuna, säger Niklas Sjölund.

-Det känns bra, det känns grymt kul att få representera min egen moderklubb och komma hit och hjälpa Almtuna på mitt bästa sätt - spela min bästa hockey så det ska bli grymt kul, säger Pontus Johansson på frågan hur det känns att vara tillbaka i Almtuna.