Svenska Spel
Almtuna IS

Framgångsrik integration växlar upp!

Publicerad: 2017-06-13 14:27

Under 2016 har projektet Tillsammans genomförts i syfte att skapa sammanhang och integration. Den första utvecklingsfasen av projektet har skett i samarbete med Uppsala kommun, Gränbyskolan, Shbygg, Midroc, Atrium Ljungberg, ICA Gränbycentrum, Fresenius Kabi, Bjerking samt Lindahls. 

Erik Pelling, Uppsala kommun:

”Uppsala kommun och Almtuna har jobbat tight under det senaste året med deras projekt Tillsammans, där de tillsammans med Gränbyskolan och fritidsgården har hjälp ungdomar på skolan att testa på hockey och fått träffa och integreras med svenska ungdomar och få en insyn i svenskt föreningsliv. Vi är väldigt positiva och glada för det här projektet” 

 

Nu går projektet in i sin nästa fas och växlar upp, 2 projektledare skall anställas för att på heltid driva och utveckla projektet ytterligare och få involvera fler skolor och ungdomar. 

Tillsammansprojektet löper nu över tre år och därefter skall projektet vara självfinansierat genom partners. 

 

Lars Svensson, VD Sh bygg:

”Vi gick in och har satsat långsiktigt i projektet för att stötta ungdomar och Uppsala, vi gick in i testskedet redan från början då vi såg en stor potential i det sättet projektet arbetar. Vi vet att det är i föreningslivet och i skolan som integration startar och där skapas en trygghet och en bra framtid. 

Vi ser det första året som en stor framgång och ser fram emot kommande år.”

 

Under första året har tjejer och killar genomfört en massa olika aktiviteter, bland annat spelat hockey med full matchutrusning tillsammans med Almtunas herr och damspelare, något som har skett tillsammans med Gränbyskolan och funnits med på schemat i skolan. Övriga aktiviteter som gjorts under året är fotbollsgolf, grillning,  bussresa med bortamatch AIS-DIF, Bio och bowling mm, över 500 barn har sett Almtunas hemmamatcher på plats. De kommande åren kommer fler skolor och barn involveras och fler aktiviteter kommer till. 

 

Andreas Klingberg, initiativtagare och Klubbchef Almtuna IS:

”Vi ser integration som en av de centrala frågorna där idrottsrörelsen kan göra en stor och avgörande insats. Vi i föreningslivet kan vara nyckeln till möten, vänskap och kulturell förståelse mellan människor. Integration för oss handlar om att integrera ALLA typer av människor, detta skall inkludera barn med olika bakgrund och förutsättningar. Alla skall känna sig välkomna.”

 

För mer info se hemsida starkatillsammans.com eller kontakta och ansökningar till projektledartjänsterna kontakta Andreas Klingberg Almtuna IS, an[email protected], tel: 0708-550703

 

 
Webbredaktionen
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB