Nikolai Belov till Almtuna

13 augusti 2019 20:45
Herr

Vi kan nu berätta att den Ryska backen Nikolai Belov senast i KHL-laget Traktor Chelyabinsk kommer att spela i Almtuna. Belov har vunnit Gagarin Cup, spelat för det Ryska landslaget och har 9 säsonger i KHL bakom sig. Efter 2 säsongers uppehåll gör han nu comeback i Almtuna och HockeyAllsvenskan.


Ryske backen Nikolai Belov 32 år 192 cm 88 kg och vänsterskytt med Dynamo Moskva som moderklubb är klar för spel i Almtuna. Belov har bland annat även representerat lag som Neftekhimik Nizhnekamsk, Ak Bars Kazan, SKA St. Petersburg och Traktor Chelyabinsk under sina 9 säsonger och totalt 450 matcher (inklusive slutspel) i KHL. Belov representerade även Ryssland i VM 2011 där de slutade på fjärde plats och har 41 matcher i Ryska landslaget (Med Euro Hockey Tour inräknat 62 matcher) på sitt CV.


Till säsongen 2017/2018 gjorde Nikolai Belov ett försök att slå sig in i NHL hos Florida Panthers men skadade sig och tvingades att operera skadan. Operationen var han sedan tvungen att göra om hemma i Ryssland och hockeykarriären fick stå åt sidan efter detta. Nu vill han alltså ta sig tillbaka till ishockeyn igen och hans agent hörde av sig till Almtuna där tidigare lagkamraten i SKA St. Petersburg - Tony Mårtensson - redan spelar.

Belov har tränat med laget under två veckor och nu är det klart att han har skrivit på ett kontrakt säsongen ut med Almtuna på sin 32-års dag. Nikolai Belov blir därmed den förste Ryska spelaren som någonsin representerat Almtuna och finns tillgänglig för spel redan i morgon - laget som spelar mot Huddinge meddelas under morgondagen.

-Det är en jäkla bra kille som verkligen spelar för laget och har jättefina meriter från KHL och Ryska landslaget. Han kommer att vara defensivt väldigt stabil och jättenyttig för oss, säger Tony Mårtensson som spelade en halv säsong tillsammans med honom i SKA St. Petersburg.