Almtuna pulveriserar Oskarshamn när Oscar Milton blir tvåmålsskytt.

27 december 2017 21:45

Almtuna fick en ganska behaglig resa mot Oskarshamn och kunde vinna med storsifforna 7-1 efter att man dragit ifrån i andra perioden där hemmalaget fick friläge efter friläge. Ovane målskytten Oscar Milton gör två mål och Lucas Sandström gör mål direkt i sin comeback.


Almtuna gör en stark förstaperiod där man har det mesta av spelet och kommer till vila med en ledning. Åtta minuter in så gör Oscar Milton 1-0, hans fjärde mål för säsongen. Almtuna fortsätter ha intiativet tills Albin Lundin åker ut för slashing med 5 minuter kvar men Ais har inga problem att klara ut detta boxplay. Bara minuter senare är det dags för nästa utvisning genom Oskarshamns Victor Löfstedt och med halvminuten kvar av denna utvisning så drar man på sig en till utvisning och Almtuna får chansen i cirka 30 sekunder i fem mot tre. Man får ett bra tryck mot kassen men Oskarshamn klarar ut och vi går till pausvila med 1-0 på tavlan.

Vi får se en extremt händelserik andraperiod där Almtuna dominerar. Knappt tre minuter in på perioden skjuter Oscar Milton, ja hör och höppna sitt andra mål för matchen med ett hårt avslut strax framför tekningscirkeln. Mindre än två minuter senare får Fredrik Forsberg ett friläge men bränner innan Viktor Hertzberg får ett ytterligare friläge men förvaltar det på bästa möjliga sätt och 3-0 Almtuna. IKO tar här timeout och det får bra effekt när Forsberg fortsätter ha en tung dag när han tappar puck vid blå och Oskarshamn kan kontra och Kalle Miketinac reducerar till 3-1. Samme Forsberg åker även några minuter senare ut men väl inne i boxplay gör Jacob Svensson en fantastisk soloprestation där han åker ifrån sina motståndare och lägger upp pucken kyligt med backhanden i nättaket och 4-1 Almtuna. Med fem minuter kvar av perioden så ådrar sig Oskarshamn en utvisning genom Christian Lindberg två minuter hooking. Här ska Fredrik Forsberg får sin revnansch efter flera skott på målvakt Ludvig Engsund så rakar Forsberg in returen, skönt för honom och skönt för laget att göra mål i powerplay. IKO måste komma upp flera snäpp för att utmana i tredje.

Tredje perioden blev en lång transportsträcka där Almtuna håller Oskarshamn på utsidan och bortalaget har det svårt att få till de riktigt heta chanserna och istället är det hemmalaget som har de hetaste chanserna. 07.55 så ökar även Almtuna på genom comeback spelande Lucas Sandström som styr in ett skott från Albin Carlsson. Matchen spelas sedan av på ett bra sätt av Uppsala laget och i matchens sista minut kan Luke Pither fastställa slutresultatet till 7-1 på en retur som Ludvig Engsund släppt på Lucas Sandströms skott.

Timrå vann desvärre också ikväll och man är kvar på tredjeplatsen där topp tre ryckt med fyra poäng till godo på AIK på fjärdeplatsen och åtta poäng ner till femteplatsen som just Oskarshamn har.