Nova Åberg lyfts upp

27 juni 2022 14:30
Dam

Hon gjorde en bra säsong med vårt damjuniorlag och har nu fått signa ett kontakt med vårt damlag till kommande säsong. Nova Åberg är en forward med stor utvecklingspotential och att hon kommer ur vår satsning på våra unga tjejer är extra kul.


Forwarden Nova Åberg 14 år kommer ur den satsning soom vi har gjort på unga spelare. Den gångna säsongen så stod hon totalt för 13 (6-7) poäng på 15 matcher i seriespel för vårt damjuniorlag. Damjuniorlaget spelade i Östra A serien där man slutade på andra plats efter AIK för att sedan i Topp 6 Östra serien komma trea efter AIK och Haninge Anchors. Nova är en av de spelare som vi hoppas få se i vårt eget LIU som startar nästa år för tjejer födda 2007.

Nova Åberg spelade även för Sweden Selects U14 i WSI U14 (W) förra säsongen och stod då för 7 (4-3) poäng på 7 matcher.

Sportchef Janne Wickström om Nova Åberg:
- Vi har lagt stort fokus på vår juniorverksamhet och ser att det bär frukt när vi nu väljer att lyfta upp Nova som är en väldigt allsidig forward och som tillhör toppskiktet i landet i sin åldersgrupp. Nova är stark i tekningarna och jobbar stenhårt i skridskoåkningen. Vi tror att vi kommer kunna ha nytta av Nova både som hårt arbetande forward och poängmakare. 

- Jag tror att vi kommer att få se fler av juniorerna kliva fram under säsongen, eftersom de gjorde det så bra förra året. Vi har flera med spetskvaliteter både bland backar, forwards och målvakter. Det ska bli jätteroligt att följa utvecklingen under säsongen under Christoffer Sundells ledning.