Lagbyggets första byggstenar

26 april 2019 10:05
Herr

Idag kan vi meddela att de två första byggstenarna i lagbygget till säsongen 19/20 är på plats. Två forwards ur förra säsongens trupp har skrivit på nya kontrakt och följer med oss på resan vi nu påbörjar.


Foto: Johnny Andersson

Östervåla-bördige Centerforwarden Oscar Pentler 20 år stod för 6 (2-4) poäng i grundserien och 2 (1-1) poäng i kvalserien. Oscar har fostrats i Almtunas ungdoms- och juniorled och testade på spel i A-laget första gången 16/17 men det var föst den gångna säsongen som han blev bofast på riktigt i A-laget.

-Jag vill vara med på den här resan. Jag tror att det kan bli bra för mig och min utveckling att stanna i klubben och jag trivs i klubben och stan. Klubben tror på mig och jag vill vara med och hjälpa klubben i den här nya satsningen, säger Oscar Pentler.

Foto: Johnny Andersson

Forwarden William Wiå 20 år kom till Almtuna från Vita Hästen den gångna säsongen och på 17 matcher i grundserien stod han för 4 (2-2) poäng. Wiå har Haninge som moderklubb men har fostrats i Djurgårdens ungdoms- och juniorverksamhet innan han den gångna säsongen först lånades ut till Vita Hästen för att sedan ansluta till Almtuna istället. William har också 3 matcher och 1 mål i U16-landslaget på sitt CV.

-Det var ett så himla tråkigt slut på förra säsongen i och med att vi åkte ur. Tävlingsinriktad som man är så vill man ha revansch och därför kändes det bra att stanna kvar och försöka ta steget upp igen. Jag trivdes bra under tiden jag var i Almtuna och det ska bli kul att hoppa på det här tåget, säger William Wiå.

-Det är två bra killar med stor potential som valt att följa med oss på denna nya resa. Det känns riktigt roligt att dom ville stanna kvar och vi är övertygade om att dom kommer att ta ytterligare steg i sin utveckling framöver, säger Niklas Sjölund sportsligt ansvarig i styrelsen.

Båda kontrakten gäller över kommande säsong.