Inför: Almtuna - Leksand

21 november 2017 18:20

Efter Almtunas bortaturné där det bärgades 3 av 9 poäng så vänder man hem till Uppsala för match i Gränby Ishall. Och vilken match det blir, sittplatser är sedan igår slutsålda och även ståplats biljetterna rasar på.


Gästande och fjolårets SHL lag Leksand startade serien travande men har växlat upp ordentligt under seriens gång och ligger inför morgondagens möte på en fin tredjeplats efter man tagit poäng i tio raka matcher. Vinstraden står på tre matchen efter man senast förlorat på straffar borta mot Troja/Ljungby. Man har Alex Friesen som har lett sitt lag med 21 poäng 19 matcher så leder han poängligan i allsvenskan. Förutom Friesen har man varit ett kollektiv där många har bidragit och det är ingen mer i laget som sticker ut poängmässigt, möjligen Johan Porsberger på 12 pinnar men annars är poängen jämnt fördelat i laget. Man har haft en stark defensiv där man även är duktiga i boxplay med 86.36% som ger laget en tredjeplats i serien. Powerplay är något laget haft problem med och för tillfället ligger man på en svag elfteplats strax framför Almtuna.

Almtuna kommer senast från en vinst när man besegrade Karlskoga i en målrik tillställning med 6-4. Välkomna poäng efter man glidit ner under strecket och välkomna puckar att hitta nätet efter problemen med målskyttet med detta facit senaste åtta matcherna, Västervik 1 mål, Oskarshamn 1 mål, Timrå 5 mål, AIK 2 mål, Tingsryd 1 mål, Pantern 1 mål, Södertälje 0 mål och Vita Hästen 0 mål. Men alltså 6 baljar senast och tre sköna poäng och vi ser fram emot en skön drabbning i Gränby Ishall.

Fem senaste mötena

2017-10-11 Leksand - Almtuna 0-1

2016-01-28 Leksand - Almtuna 4-1

2015-12-02 Almtuna - Leksand 2-1

2015-10-20 Leksand - Almtuna 0-5

2015-09-15 Almtuna - Leksand 2-1

Almtuna har alltså riktigt fin statistik att titta tillbaka på där vi kanske allra mest minns den fantastiska 0-5 vinsten uppe i Leksand 2015, eller varför inte den färskaste poängen med nu i höst då man även då nolla Leksand. Ett annat starkt minne är Almtunas första vinst uppe i Leksand 2011 då Adam Reideborn gjorde en fantastisk prestation mellan stolparna i sin A-lagsdebut, han starta som tredjemålvakt den säsongen.

Luke Pither är vi glada att meddela är redo för en comeback. Erik Flood är tillbaka på is men spelar gul tröja på tisdagens träningen vilket betyder ingen kontakt, alltså är Erik inte redo för spel än.

Almtuna preliminära laguppställning.

Fröberg (Ljung)

Svensson - Rotbakken

Vallorani - Pither - Sandström

Ragnarsson - Lindström

Quist - Ljunggren - Nilsson

Carlsson - Léman

Milton - Rollin Carlsson - Hertzberg

Svensson - Lundin - Forsberg

Redan sedan igår är sittplats biljetter slutsålda och det förväntas en bra publiksiffra så se till att komma i god tid och ni som inte köpt biljetter. Köp förköp! Mer information finns i en separat artikel här på hemsidan.

Nu ska vi hjälpa grabbarna fram till seger och ser fram emot ett Gränby i gungning. Kom i rött, klappa och sjung med Red Lions.

Almtuna Är Laget Som Vi Lever För