PRESSRELEASE: Etablerat nyförvärv – från Seriekonkurrent

1 augusti 2016 06:48

Almtuna IS och Sportchef Tobias Pehrsson presenterar ett starkt nyförvärv: den etablerade forwarden: William Quist, 27 senast från Björklöven. William har signerat ett tvåårsavtal med Almtuna IS över säsongen 2016-17 och 2017-18.


Sportchef Tobias Pehrsson uttrycker:
”William är en etablerad spelare på denna nivå, som med en bra ålder 27 och erfarenhet som kommer fylla en viktig funktion och roll i lagbygget. William har en intressant bakgrund och karriärväg, som med en stark drivkraft vill fortsätta utvecklas och nu ta nästa steg i sin utveckling som ishockeyspelare och person. I vår miljö kan vi skapa förutsättningar för honom att utvecklas optimalt, vilket är mitt mål med alla spelare.”

William är 27 år gammal är 196 cm lång och väger 95 kg. William kommer senast från Björklöven där han spelat de senaste fem säsongerna. Dessförinnan spelade William för Tingsryd, Nybro och Olofström. Under tiden i Björklöven har William varit en ledande spelare och ifjol hade han sin bästa säsong med 27 poäng (13 mål, 14 assist) på 44 matcher i Hockeyallsvenskan.

Pehrsson fortsätter:
”William är en forward med storlek och tyngd, något som jag tycker vi saknat tidigare. Nu får vi in en forward som har dessa kvaliteér med dessutom en god skridskoåkning vilket passar vårt spelsystem samt en skicklighet offensivt som gör oss som lag till ett större offensivt hot. Kravbilden ligger i att ge William en roll där han får spela sitt spel kombinerat med att utveckla de moment som jag med mina kollegor kartlagt i den individuella spelaranalysen.” Vi i Almtuna IS är väldigt glada att kunna presentera en etablerad forward, i form av William Quist – välkommen till Uppsala och Almtuna IS!

TOBIAS PEHRSSON
Sportchef
Almtuna IS