Svenska Spel
Almtuna IS

9 snabba frågor till till coacherna inför säsongen 17/18

Publicerad: 2017-07-20 10:38

Spännande, inspirerande, roligt, bra spelargrupp”

Kristian Johnsson Berger vid tangentbordet. Jag kommer vara en av flera skribenter för Almtuna under säsongen 17/18. Förhoppningen är att löpande hjälpa till att publicera en del intervjuer och nyheter på Almtunas hemsida som en ”service” avsett främst för Almtunas fans. Nu är det inte långt kvar till ännu en spännande hockeysäsong och det är dags att ta reda på lite om 17/18-års Almtuna IS- A-lag.

 Jag börjar här med några kortare intervjufrågor – ”9-snabba till coacherna inför säsongen 17/18”. Det är inga djuplodande analytiska frågor om exakt spelsystem eller taktik inför säsongen - utan snarare enkla frågor till Marcus Ragnarsson och Martin Gudmundsson, lite om magkänslan rörande lagbygge etc och om varför alla Uppsalabor ska följa vårt A-lag denna kommande säsong ;-) 

Hela truppen samlas under första veckan i augusti, premiärispassen sker på helgen runt den 5:e augusti och den 11:e augusti släpps pucken mot Djurgården i första träningsmatchen. Sedan rullar det på i rask takt med träningsmatcher mot bland annat AIK och Västerås fram till seriepremiären den 22:a september. Har ni tänkt ut något speciellt ”knep” för att snabbt få ihop de gamla och nya lirarna i årets trupp till ett fungerande team?

Vi börjar med en teambuildingresa till Sälen på tre dagar där vi ska träna på förmiddagar och hitta på lite olika roliga aktiviteter på kvällarna för att lära känna varandra och komma samman direkt från start. Därefter blir det dubbla pass måndag-fredag och en del träningsmatcher på det! Vi kommer även när vi är hemma ha teambuildingaktiviteter och en del annat för oss för att umgås framförallt utanför isen. Vi tror det är viktigt att vi blir ett "team" direkt från start där alla i teamet strävar åt samma håll.

Hur laddar ni själva era batterier nu i sommar inför årets säsong, som närmar sig med stormsteg?

Ragnarsson: Jag är i Kroatien i två veckor med familjen samt uppe i stugan i Åre ett par dagar innan det bär ner till västkusten och Göteborg för cup med dottern (Gothia cup). Därefter blir det bara att vara hemma tills allt drar igång

Martin (Gudmundsson): Två veckor i staterna med familjen. New York, San Francisco och Los Angeles är på reseplaneringen. Sedan blir jag i Dalarna en sväng innan det bär av till Uppsala och vardagen igen.

Beskriv ”magkänslan” ur ett coachperspektiv inför kommande säsong med max 5 ord.

Spännande, inspirerande, roligt, bra spelargrupp.

Av vilken anledning ska de Uppsalabor som inte följer/aldrig följt Almtuna börja följa laget just den här säsongen(17/18)?

 Vi spelar en fartfylld och rolig hockey med mycket puckinnehav och har spännande spelare som vill uppåt och framåt! En del nya och spännande namn att hålla koll på i vinter.  

Hur mycket tror ni det betyder för spelarna i laget att känna att det finns ett stort intresse för Almtuna bland Uppsalabor?

Det betyder väldigt mycket! Vi märker att när ladan är relativt full och det är drag på läktarna så hjälps vi framåt!

Vad skulle ni säga är största möjligheterna och utmaningarna med årets uppsättning av Almtuna IS A-lag?

Största möjligheterna är väl att vi kan slå i underläge och komma in i säsongen som en underdog jämfört med förra året då vi inte kunde axla den stora press som var på laget och klubben.

Utmaningarna för hela klubben blir att få de nya (spelarna) att komma in i laget/föreningen snabbt för att känna ett stort förtroende från föreningen. Spelarna ska komma in i spelsystemet och komma in i vårt tänk och vårt sätt att arbeta.

Inför den här säsongen ansluter de två kanadensiska vänsterskyttarna Luke Pither med bland annat många års spel i OHL, AHL, ECHL i bagaget och David Vallorani som också har förflutet i ECHL och i collagehockey NCAA (bägge har även spelat i europeiska lag tidigare). Det är ju inte direkt varje år Almtuna har transatlantiska inslag i spelartruppen. Är det något speciellt ni önskar att nordamerikanerna ska tillföra? Vad är förhoppningarna? 

Vår förhoppning är ju att David och Luke ska tillföra spets i anfallet samt komma in med lite transatlantisk attityd och fart. 

Har ni någon information som ni får, kan eller vill delge Almtunas fans rörande Kristian Röykås Marthinsen och Gustav Lindström som NHL-draftats under försommaren. Kommer de att spela ”hemma” i Uppsala kommande säsong?

Som det ser ut i dagsläget är planen att de ska vara med oss och tävla om speltid i vår trupp, vi har inte hört något annat från NHL-klubbarna. Vi har fått väldigt god info om att de skött sig väldigt bra på deras respektive camper de varit på under sommaren.

Avslutningsvis; Vad är det enskilt roligaste med att coacha just Almtuna IS A-lag, just nu?

Det roligaste just nu är att det är en väldigt motiverad grupp som det är en bra kemi i. Väldigt bra killar som vill framåt och lära sig saker och ting varje dag. De gör att jobbet blir enormt energigivande och roligt.

Bonusfråga: Var är högerskyttarna? ;-)

Marknaden visar att det inte finns så många högerskyttar samt att om vi ska plocka in en spelare som är högerskytt så måste vi känna att den spelaren passar in perfekt för oss i den rollen och vårt spelsystem. Där har vi inte hittat rätt än så länge, samt att Hartmann och Sandin försvann sent för oss vilket vi inte hade kalkylerat med. Men så ser det ut och vi känner att det inte sätter någon större negativ aspekt för oss i varken PP eller i spelsystemet. 

 - - -

Den femte augusti genomförs första ispasset i Gränby. Mer information om det kommer publiceras på hemsidan.

 

 

 

 
Webbredaktionen
Kristian Johnsson Berger
 

Copyright © 2015-2018 Almtuna IS

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB