Intag till hockeygymnasiet, spelare födda 2006

16 maj 2022 09:10
Klubben

Intaget till vårt hockeygymnasium är klart. Här får ni en kortare presentation av dom som kommit in signerat Hockeygymnasiets ansvarige Jimmy Anderström.


- Vi är väldigt nöjda med intaget av spelare födda 2006. Det är en mix av olika spelartyper och olika personligheter. Efter utvärdering av förra intaget, som vi så här långt också är nöjda över, så såg vi att lite fler olika spelartyper skulle vara önskvärt. Det har vi försökt skapa i år. Vi har även den här gången nästan uteslutande gått på vår linje att hitta spelare i närområdet, där deras ursprungliga hem inte är mer än 60 minuter bort. Nu ska vi tillsammans skapa något fint och forma en vacker framtid gemensamt, säger Jimmy Anderström.

Nedan en kommentar om varje spelare från hockeygymnasiets ansvarige Jimmy Anderström.

Målvakt
John Jägergård – Valbo HC

I John får vi en tekniskt skicklig målvakt som vi tror mycket på för framtiden. Hans rörelsemönster och kvickhet utmärker honom speciellt. Definitivt inte klar i sin utveckling, vilket vi ser som positivt.

Backar
Alvar Göthberg – Almtuna IS

En rörlig back, duktig över stora ytor och ett vasst spelhuvud. Alvar har ett driv för sin ishockey som vi tycker mycket om och som kommer hjälpa honom att hantera både framgång och motgång på ett bra sätt.

Filip Lejonryde – Almtuna IS
Filip är en skridskostark back som gärna följer med i offensiven. Kom till oss från Bålsta HC redan innan förra säsongen och vi har därför hunnit bekanta oss med honom. En frejdig spelare och frän personlighet.

Wilhelm Hasselhuhn – Djurgårdens IF
Wilhelm är först och främst en spelskicklig back, med en fin skridskoåkning och stark med pucken. Men man ska inte luras av hans lite mindre storlek, det bor en enorm vilja och en naturlig aggressivitet i den kroppen. Var med och vann U16 SM guld i våras, han vet vad som krävs för att lyckas.

Jonas Andreasson – Täby HC
Väldigt rörlig på skridskorna, positionssäker och placerar sig väl. Läser spelet och är väldigt jobbig att möta i en mot en situationer. Jonas har många styrkor i det defensiva spelet, men kan hantera en puck väl och ett naturligt förstapass.

Forwards
Daniel Meyer – Almtuna IS

Ett kraftpaket tillverkad i Gränbyhallen. Daniel spelade redan förra året en del i J18 och vi ser att det finns ännu mer att hämta. Stark över pucken, fart på fötterna och ett bra skott. Fysiskt ingenting att klaga på och känner sig hemma där det hettar till.

Simon Tjernberg – Almtuna IS
Besitter ett spelhuvud utöver det vanliga. Hittar lösningar där andra ser problem. Duktig med pucken och har ett bra skott och målsinne. I kombination med det en naturlig aggressivitet och vilja att vinna.

Felix Wassberg – Täby HC
En enormt hårt arbetande spelare. Tänker snabbt på isen, har förmågan att fatta kloka beslut både med och utan pucken. En lagspelare som har den goda förmågan att avgöra stora matcher, det vittnar viktiga insatser i både TV-pucken och U16-SM. En egenskap som vi ser som nog så viktig.

Hampus Nilsson – Täby HC
Har sin skridskoåkning som sitt signum. Väldigt bra fysik och tvekar inte att använda sig utav den på isen. Till det ett fint skott. I bröstet finns inte bara stora lungor utan också ett enormt hjärta för sporten och sina lagkamrater.

Cedrik Johansson – Mälarö HC
En välvuxen högerskytt som så många högerskyttar gillar att göra mål, och gör det ofta. Stark över klubban och skyddar pucken på ett bra sätt. Inte oöm på något sätt utan gillar att stoppa in näsan där det bränner till lite, det syns i antalet gjorda mål.

Sebastian Ljus – Brynäs IF
En irrationell liten herre. Sebbe kan lösa trånga situationer utan att varken tappa eller slå bort pucken, en egenskap vi verkligen gillar. Är väldigt duktig på alla tekniska moment och är en god skytt.

Gustav Pettersson – Flemingsbergs IK
Spelsinne och smartness finns det gott om i Gustav. Fattar bra beslut, positionsstark och funktionell teknik som gör att han klarar av att behålla pucken. Stark i spelet ytan puck och täcker stora ytor. Alltid ett högt huvud, såväl på som utanför isen.

Felix Ledin – Luleå HF
Felix besitter en vilja utöver det normala. En urstark typ av norrländsk modell som aldrig viker ner sig. Det kommer definitivt hjälpa honom i hans fortsatta utveckling. En naturlig målskytt som är stark på klubban och över pucken.