Ny back klar

10 mars 2014 13:22

Almtuna har idag gjort klart med backen Olle Alsing.


Olle Alsing från J-18 laget har idag skrivit på ett två års kontrakt med Almtuna. Olle spelade Almtunas tre avslutande seriematcher men har annars huserat i det framgångsrika J-18 laget under säsongen. Han kommer även att förstärka J-20 laget som i slutet på mars ska kvala till Superelit.

- En spelskicklig och modern back som valt att hela tiden stanna i Almtuna och som utvecklats enormt den här säsongen säger Danielsson.

Direkt från J-18 till A-laget, hur ska det gå?
- Vi har ju redan sett Olle i några matcher med A-laget och vi tror stenhårt på han och är glada över att ha signat upp honom dom kommande säsongerna avslutar Danielsson

Vi fick även ett snack med tränare Niklas Eriksson om vad han ser hos Olle.

- En skridskosnabb back med bra blick och perfekt timing i spelet som kommer att utvecklas ännu mer i A-laget.

Men räcker han till då trots sin ringa ålder?
- Det gör han absolut, J-18 serien som han spelat i tidigare är ju Sveriges bästa serie och han är även med i J-20 laget och har visat fram fötterna på dom matcher han gjort med oss.

Kan fysiken vara ett problem? han är ju inte så stor.
- Det tror jag inte, han har en fantastisk balans och ett stort mod vilket räcker väldigt långt.

Är han med för att se och lära eller hur går tankarna?
- Han krigar om en plats precis som alla andra spelare och vi tror mycket på han. Han var med tidigt på säsongen och tränade med laget och jag såg redan då en stor potential och det finns mycket hockey i han avslutar Eriksson

Klingar namnet Alsing bekant? Olles pappa Anders Alsing var en stabil back i Almtuna under mitten av åttiotalet, så precis som för backkollegan Victor Aronsson så är nu Alsing junior redo att ta klivet upp i A-laget och vi önskar han stort lycka till.