Ebba Karlsson Moberg förlänger

30 juni 2022 11:45
Dam

Rutinerade backen Ebba Karlsson Moberg fortsätter spela med oss ytterligare en säsong. Med sin rutin blir hon en viktig del i vårt damlags lagbygge.


Backen Ebba Karlsson Moberg 23 år med Enköping som moderklubb har förlängt sitt kontrakt med oss över den kommande säsongen. Förutom spel i moderklubben så har Ebba representerat Almtuna, MoDo Hockey 2, Sundsvall/Timrå, Björklöven och AIK 2. Efter att ha varit iväg under några säsonger i andra lag så återkom Ebba till oss säsongen 19/20 och det blir nu hennes fjärde säsong i rad hos oss. Ebba besitter en rutin från hockeyrinken som är viktig i ett lag där vi samtidigt har några unga och lite mer orutinerade spelare. Den gångna säsongen stod Ebba för 4 (0-4) poäng på 22 matcher.

Sportchef Janne Wickström om Ebba Karlsson Moberg:
- Ebba är in riktigt rejäl back som vi tror kommer trivas i den lite mer fysiska miljö som kommer uppstå nu när tacklingar blir tillåtna även i damhockeyn. Detta är fjärde säsongen för Ebba hos oss efter hennes norrlandsäventyr hos MoDo och Björklöven. Ebba är viktig i gruppen som en klok och lite mer vuxen tjej och ett bra föredöme för våra yngre spelare.